HDP’li Bedia Özgökçe Ertan memurların tazminatını ödeyecek mi?

Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan göreve başladıktan sonra yaşanan KHK’lıların sendika değiştirme baskısına destek vermek için, yönetimin memurlara ödenen sosyal denge tazminatı olan bin 400 liray

Van Büyükşehir 12.05.2019 03:41:00 0
HDP’li Bedia Özgökçe Ertan memurların tazminatını ödeyecek mi?
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.11.2023 23:27

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan göreve başladıktan sonra yaşanan KHK’lıların sendika değiştirme baskısına destek vermek için, yönetimin memurlara ödenen sosyal denge tazminatı olan bin 400 lirayı ödemeyeceği iddia ediliyor. 

KHK’LI SENDİKACILARA, HDP’li BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN’DAN AÇIK DESTEK
Van Büyükşehir Belediyesi’nde HDP’li Bedia Özgökçe Ertan’ın başkanlık görevine başlaması ile KESK’e bağlı Tüm Bel Sen’nin KHK ile ihraç edilmiş yöneticileri belediye içerisinde cirit atmaya ve birimleri dolaşarak personele sendika değiştirme baskısı yapmaya başlamıştı. Biz de yapılan anti demokratik baskıyı “Van Büyükşehir’de HDP’li Özgökçe’den ikinci icraat; Personele sendika baskısı” başlıklı haberimiz ile kamuoyu gündemine taşımıştık.

KESK’e bağlı Tüm Bel Sen’nin KHK ile ihraç edilmiş yöneticilerinin yaptığı sendika değiştirme baskısının, Van Büyükşehir’in HDP’li Başkanı Bedia Özgökçe Ertan’ın memurlara ödenen bin 400 liralık sosyal denge tazminatını ödetmeyerek yeni bir aşamaya geçeceği belirtiliyor. 

HDP’Lİ BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN BEM-BİR-SEN’Lİ SENDİKACILARA NEDEN RANDEVU VERMİYOR?
Van Büyükşehir Belediyesi’nde yetkili sendika olan Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı BEM-BİR-SEN’in toplu iş sözleşmesi görüşmesi için randevu talebine cevap vermeyen HDP’li Başkan Bedia Özgökçe Ertan, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başlamasına engel oluyor. Toplu iş sözleşmesi sürecini uzatarak ve memurların sendikal hak olarak aldıkları, sosyal denge tazminatının ödenmesine engel olacağı, bunu da sendika değiştirme baskısı olarak kullanacağı gelen iddialar arasında yer alıyor. 

HDP’Lİ BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN, HİZMET İÇİN Mİ, PERSONELE BASKI İÇİN Mİ SEÇİLDİ?
Personel Daire Başkanlığı’na henüz yazılı bir talimat verilmemiş olmasına rağmen, HDP’li Başkan Bedia Özgökçe Ertan’ın yetkili sendika BEM-BİR-SEN’in randevu taleplerine olumlu cevap vermeyerek, “sözleşme imzalanmadı bu nedenle sosyal denge tazminatını ödeyemiyoruz” gerekçesinin arkasına saklanacağı belirtiliyor.

Belediye çevrelerinde, “BEM-BİR-SEN yetkililerine randevu vermeyen HDP’li Başkan Bedia Özgökçe Ertan, memurlara sosyal denge tazminatı ödenmesini engelleyecek. Böylece “BEM-BİR-SEN istifa edip KESK’e bağlı Tüm Bel Sen’e geçmezseniz, sözleşme sürecini uzatacağız, siz de mağduriyet yaşayacaksınız” mesajı verildiği iddia ediliyor.

HDP’Lİ BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN’DAN CEVAP BEKLEYEN SORULAR?
Van Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan ve her ayın 15’inde maaşlarını alan memurlara, 15 Mayıs’ta almaları gereken sosyal denge tazminatı ödenecek mi? 

Van Büyükşehir Belediyesi’nde yetkili sendika olan BEM-BİR-SEN yetkililerine randevu verilip toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlanacak mı?

KESK’E bağlı Tüm Bel Sen’nin KHK’lı yetkililerinin kurum içinde birimleri dolaşarak yaptıkları sendika değiştirme baskısına ne zaman son verilecek?
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi

 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ