Müftü Yardımcısı Şavlı Kız Kur'an Kurslarını Ziyaret Etti

Yerel 6.04.2017 12:05:07 0
Müftü Yardımcısı Şavlı Kız Kur
Tarih: 01.01.0001 00:00
İl Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Reşat Şavlı ve beraberinde Suriyeli İmam Mahmûd Şehvûd, Sümbül Valide Kız Kur’an Kursu ve Süreyya Hanım Kız Kur’an Kurslarına birlikte bir ziyaret gerçekleştirerek öğrencilerle sohbet ettiler.
Mahmûd Şehvûd Suriye’de yaşanan olaylardan bahsederek sahip olduğumuz imkânların kıymetini bilmemiz gerektiğini anlattı. Şu an itibariyle bu güzel kursların kıymetini bilmeyi ve özellikle israftan kaçınmanın lüzumunu anlattı. Dünya Müslüman coğrafyaları üzerinde ve özellikle Suriye’de yaşanan drama dikkat çekerek, hayatta başımıza gelen her halin bir imtihan vesilesi olduğunu ve bu imtihandan dünya ve ahiret saadetimiz için başarılı çıkmak zorunda olduğumuzu hatırlattı. Suriye’nin başına ne geldiyse israftan geldiğini söyledi. Bir arkadaşından bahsederken; “5 çocuğu olan, her gün babalarından ekmek isteyen ama bulamayan babanın, çaresiz kalarak çocuklarının gözleri önünde kendini astığını” anlattı. “Özellikle Kur’an talebelerine sesleniyorum! Bugün, bizim 5 yıldızlı otellere benzeyen Kur’an kurslarımızda, talebelerimiz yemek seçerken, bir şey beğenmezken korkuyorum ki Rabbimiz bu Kur’an nimetini elimizden almasın, bizi islamsız ve Kur’ansız bırakmasın... Rabbim hepimize kanaatkâr olmayı nasip etsin.” diyerek sözlerini tamamladı.
Suriyeli imam Mahmûd Şehvûd’un konuşmalarını İl Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Reşat Şavlı, öğrencilere Arapça’dan Türkçe’ye tercüme ederek anlattı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem