Müftü Bozkurt'tan örnek imama ziyaret

Yerel 7.04.2017 10:40:01 0
Müftü Bozkurt
Tarih: 01.01.0001 00:00
Muş İl Müftüsü Alaettin Bozkurt, boş zamanlarında öğrencilere eğitim veren imam Ertuğrul Kertil’i ziyaret ederek, kendisine belge ve kitaplar verdi.
Amasya’dan 7 yıl önce Varto ilçesi Hürriyet Mahallesi’ndeki Hz. Ömer Camisi’ne atanan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu imam Ertuğrul Kertil, ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına camide İngilizce, Türkçe, matematik ve tarih dersi veriyor. Bunun üzerine İl Müftüsü Alaettin Bozkurt, İlçe Müftüsü İsmail Aktoprak, Diyanet-Sen Muş İl Başkanı Ferzende Aras ve Diyanet-Sen İlçe Başkanı Murat Karataş, imam Kertil’i ziyaret ederek başarısından dolayı teşekkür ettiler. İmam Kertil’in yaptığı çalışmaların kendilerini memnun ettiğin ifade eden Alaettin Bozkurt, “İmamımız canla başla çalışarak gençlerimize Kur’an-ı Kerim dersi vermenin yanı sıra özellikle fakir öğrencilere İngilizce, matematik, Türkçe dersi de veriyor. Birçok öğrencisi de var. Bu çalışmasını zaten yüce Allah görmüştür. Gerek Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş Bey, gerek eski bakanımız Zafer Çağlayan Bey, Din Hizmetleri Genel Müdürümüz Yaşar Yiğit Bey, sağ olsunlar aradılar ve imamımızı tebrik ettiler. Bizde bu vesile ile imamımıza bir teşekkür belgesi hazırladık. Başarılı bir arkadaşımız. İmamlarımız sadece cami imamı değil, o mahallenin imamı olmalıdırlar. Mahallenin tüm sorunları ile ilgilenmelidir” dedi.
İmam Ertuğrul Kertil ise, Müftü Alaettin Bozkurt’a teşekkür ederek, “Beni onurlandırdı. Desteklerini esirgemeyeceğini söyledi. Ayrıca Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş Bey de aradı, bize bilgisayar ve kırtasiye yardımında bulunacak. Cami süpürgelerini gönderecek. Ayrıca eski bakanımız Zafer Çağlayan arayarak, beni o kadar mutlu etti ki, cami ve lojmanın kalorifer tesisatını bağlatacak. İnşallah çocuklar sıcak bir ortamda ders görecek. Allah-u Teala yapmış olduğu hayrı kabul eylesin. Çok mutlu oldum. Diyanet-Sen İl Başkanımız Ferzende Aras, ilçe kaymakamımız ve müftümüz sürekli bizi ziyaret ediyor. Çocuklara kırtasiye ve oyuncak hediye ediyor. Emeği geçen her kese teşekkür ederim” diye konuştu.
Diyanet-Sen Muş İl Başkanı Ferzende Aras da, imam Ertuğrul Kertil’e çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem