Elazığ TSO Başkanı Arslan;"KOBİ’lere teminatsız finansman en değerli destektir"

Yeni kredi imkanın değerlendiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, paket kapsamında 1 milyon liralık kredi verilmesiyle imalatçı ve üretici KOBİ’lerin çok önemli bir desteğe kavuşacağını söyledi.H

Yerel 14.01.2019 12:13:09 0
Elazığ TSO Başkanı Arslan;"KOBİ’lere teminatsız finansman en değerli destektir"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.01.2019 12:13

Yeni kredi imkanın değerlendiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, paket kapsamında 1 milyon liralık kredi verilmesiyle imalatçı ve üretici KOBİ’lerin çok önemli bir desteğe kavuşacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı yeni kredi imkanıyla ilgili Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, açıklamada bulundu.

Yeni kredi paketi kapsamında 1 milyon liralık kredi verilmesiyle imalatçı ve üretici KOBİ’lerin çok önemli bir desteğe kavuşacağına değinen Başkan Arslan," Reel sektörün kaynak bakımından rahatlatılması ve teminatsız finansman, bugün en ‘değerli’ destektir. 13 bankanın katıldığı, 6 ay ödemesiz 20 milyar liralık KOBİ Değer Kredisi’nin özellikle imalatçı ve ihracatçı için ciddi bir kaynak ve üretim desteği anlamı taşıyor. KOBİ Değer Kredisi, üretim tezgahlarının işlemesi ve ihracatın topyekün bir hamleye dönüşmesi bakımından çok önemli. Kredi tutarı da gayet tatmin edici. Bir imalatçı KOBİ, 1 milyon lira kredi alabiliyor. Bununla makinelerini yenileyebilir, hammadde alabilir, stoklarını tamamlayabilir” dedi.

Hükümetin 2019 yılına, reel sektöre destek paketleriyle giriş yaptığına değinen Arslan," İş dünyasının talepleri ve ilgili bakanlarla yapılan toplantı ve görüşmelerden sonra, hükümet son haftalarda reel sektörü kaynak bakımından rahatlatacak adımları art arda sıraladı. Reel sektöre destek, kart borcuna taksit, 350 bin esnafa 22 milyar lira krediden sonra, KOBİ Değer Kredisi ile devam ediyor. KOBİ Değer Kredisi ile kaynağa erişimde en büyük sorun olan teminat engeli de aşılmış oluyor. Daha da önemlisi böylece hem ihracatçı hem de üretici KOBİ’lere özel önem verilerek, ihracatımızın yeni bir raya oturması da sağlanacaktır. İhracatımız da üretimimiz de tabana inerek KOBİ’lere doğru yaygınlaşacaktır"ifadelerini kullandı.

Topyekün kalkınmanın ancak topyekün bir toplumsal hareket ile olacağına dikkat çeken Arslan;" Hükümetin son dönemde aldığı tedbirler ve en son Hazine ve Maliye Bakanımızın açıkladığı KOBİ Değer Kredisi, ‘bankacılık kesimi, hükümet, özel sektör ve halkımızla birlikte’ yeni ihracat seferberliğine, her hal ve şartta üretim kapasitesine sahip olmaya kapı aralamıştır"diyerek sözlerini tamamladı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ