Belediye Meclisinde kadın üyelere pozitif ayrım

Yakutiye Belediyesi Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını gerçekleştirdi. Meclis toplantısında 2016 yılı faaliyet raporu oylanırken, komisyonlara seçimler yapıldı. Ali Korkut’un önerisi ile Belediye Meclisi tarihinde ilk defa komisyonla

Yerel 4.04.2017 10:15:04 0
Belediye Meclisinde kadın üyelere pozitif ayrım
Tarih: 01.01.0001 00:00

Meclisin 5 kadın üyesinden 4’ü komisyon ve encümene seçildi. Ali Korkut, "İlk defa hanım üyelerimiz, komisyonlarda ve encümende bu yoğunlukta görev aldılar" dedi.

 

Yakutiye İlçe Belediyesi, Nisan ayı meclis toplantısı belediye meclis salonunda Ali Korkut başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda faaliyet raporu oylanırken yasa gereği Başkan Korkut, yerini Mustafa Nuri Yakar’a bıraktı. Faaliyet raporunun oylamasının ardından komisyon üyelikleri için seçim yapıldı. Faaliyet raporu hakkında konuşan Ali Korkut, "22 milyon bütçeyle devraldığımız belediye şuan itibariyle 103 milyon civarında gelir bütçesi 83 milyon civarında da gider bütçesiyle tamamladık. Bu yıl itibariyle hedefimiz 164 milyonluk bir bütçeyi sağlamak. Meclisimiz iktidarı ve muhalefetiyle beraber çok güzel bir uyum içerisinde Allah’a hamdolsun bugüne kadar güzel hizmetler oluşturma gayreti içerisinde olduk ve son 2 yılımızda inşallah Hacı Cuma, Taşmescit, Kadana,Derviş Ağa ve Narmanlı mahallelerini de içine alan 120 dönümlük alan ki şuan itibariyle yüzde 95’i tamamlandı, kalan alan hukuki süreçle çözülecektir, buranın yapım sürecine başlayacağız. Üç Kümbetler çevresi, yani Sultan Melik de kamulaştırma tamamlandı, projemiz onaylandı uyguluma projesinin hayata geçirilmesi için adımlar atacağız. Devasa projelerimiz hayata geçtikçe, Erzurum’a katkı sağlayacak ve şehrimizin görünümünü başarılı bir biçimde değiştiğini gözlemleyeceğiz. Bu projeler aslında Yakutiye Belediyesi ölçeğindeki bir belediyenin yapabileceği projeler değil, biz meclisimizle birlikte taşın altına elimizi koyarak bu işi gerçekleştirdik. Meclis Üyelerime verdikleri destek için çok teşekkür ediyorum. Başarımız meclis üyelerimizin iktidar ve muhalefetiyle beraber birlik ve bütünlük içerisinde çalışmalarıyla gerçekleşmiştir" diye konuştu.

 

Komisyon üyelikleri yenilendi

 

Yakutiye Belediye Meclisi, Encümen ve komisyonlar için seçimler yaptı. Başkan Ali Korkut’un önerisiyle 5 kadın meclis üyesinden 4’ü Encümen ve komisyonlarda yer aldılar. Yapılan seçimlerde şu isimler Encümen ve Komisyonlara seçildiler:

 

“Encümen Üyeliğine; Yavuz Köşklü, A. Reis Tanas, Aynur Gülmez.

 

Taktir Kıymet Komisyonu Üye Seçimi Taner Akgün, Müjgan Kotan, Şengül Tan, Nihal Barutçu,
Zafer Özdemir

 

Bütçe Kesin Hesap Komisyonu Üye Seçimi; Şengül Tan, Lütfü İbişoğlu, Nihal Barutçu, Hikmet Güler,
Yusuf Demircioğlu

 

İmar Komisyonu Üye Seçimi; A. Ferhat Mergan, Türker Özkara, Mahmut Kuzey, Hikmet Budak,
Vedat Borulu”


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem