Başkan Bulutlar, yapımı süren parkları yerin de inceledi

Yerel 20.07.2017 10:29:30 0
Başkan Bulutlar, yapımı süren parkları yerin de inceledi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yapımı devam eden yeni park alanlarında incelemelerde bulundu bilgi aldı.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yaz aylarıyla birlikte bölgedeki parkların revize edilmesi için başlatılan çalışmalar ve yeni 5 parkın yapımını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “ Yaklaşık 8 yıldır tek bir amacımız oldu o da ”Yeşil Bir Palandöken” bunun için tüm yetki ve sorumluluğumuzun bilinciyle harekât ettik. Çok şükür bugüne kadar amacımızdan ve hedefimiz den şaşmadık. Halkımıza verdiğimiz sözün arkasın da hep durduk park ve yeşil alan olacak tüm alanları amacına uygun bir şekilde değerlendirdik ve değerlendirmeye de devam edeceğiz” dedi.
2017 YILI İÇİN BEŞ YENİ PARK DAHA YAPIYORUZ
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, 1994 yılından 2009 yılına kadar olan 15 yıllık süreçte 120 dönüm yeşil alan oluşturulurken son 8 yılda 123 dönüm alanı yeşile dönüştürdüklerini bildirdi. Kayakyolu’ndaki Şehitler Parkı’nın iki ve üçüncü etaplara başlandığını ve Yıldızkent ile Yunus Emre Mahallesi ne de 3 yeni park daha yapımına başlandığını söyleyen Belediye Başkanı Bulutlar,” Kayak yolu bölgesinde Şehitler Parkı’nı iki ve üçüncü etap projeleriyle Palandöken Dağı’nın etekleriyle buluşturmaya başladık. Sadece bu projemiz 11 bin metrekare alan üzerinde hayat bulmaya başladı. Böylece Palandöken Dağı tüm güzelliğiyle ilçemizle adeta entegre hale gelmiş olacak. Yıldızkent bölgesinde bin 500 ile 2 bin metrekare arasında değişen büyüklüklerde 3 yeni park yapımına başladık. Yunus Emre Mahallesi Nergiz Evler bölgesinde de, 8 bin 500 metrekare alan üzerinde bir başka park yapımının startını verdik. Parklarda dinlenme ve mesire alanları, çocuk oyun parkurları, mini futbol ve basketbol sahaları yer alacak. Ayrıca aileler için özel kamelyaları bu parklarda konuşlandıracağız. Spor yapmak isteyen vatandaşlarımız da, yine parklarımızdaki diğer araç ve gereçlerden ücretsiz istifade edebilecekler. 2017 sezonunda hayata geçirilecek park projeleriyle toplamda 25 bin metrekare alanı daha yeşillendirmiş olacağız. Böylece 2009 yılından bu yana ilçede yeşil alan miktarı da 150 dönüme ulaşacak. “diye konuştu.
AMACIMIZ YEŞİL BİR PALANDÖKEN
Amacımız daha güzel daha yeşil ve huzurlu bir Palandöken diyen Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Palandöken ilçemizin birçok bölgesinde bulunan parkların daha ferah ve huzurlu bir dinlenme alanı olması için çaba harcıyoruz. Bu çalışmalarımız sırasında semt sakinlerinin de görüşlerini alıyoruz. Yapılması gerekenleri ve eksiklikleri birlikte tespit ediyoruz. Çalışmalarımız her geçen gün daha güzel bir Palandöken için. Palandöken halkının memnun ve mutlu bakışları bizim tüm yorgunluğumuzu unutturmaktadır. Her şey daha güzel daha yeşil ve mutlu bir Palandöken için” dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem