Yunus Gökçenay: Van Çevre Yolu sadece bir yoldan ibaret değil

Gökçenay Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay, Çevre Yolu konusunda büyük beklenti içerisinde olduklarını belirterek, Çevre Yolu’nun sadece bir yoldan ibaret olmadığını söyledi. 

Van Haberleri 30.10.2020 16:56:04 0
Yunus Gökçenay: Van Çevre Yolu sadece bir yoldan ibaret değil
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van’ın önemli projelerinden olan çevre yolu için basın mensuplarıyla bir araya gelen Gökçenay Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay, Van'ın evlatları olarak bu yolun yapılmadığı her gün bu işin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Van Çevre Yolu günümüz Van'da biriken birçok sorunun çözümünün ilk adımı olduğunu söyleyen Yunus Gökçenay, Van'da Çevre Yolu'nun bitmesi tüm sorunları ortadan kaldıracağını ifade etti.
On yıllardır belli birkaç caddede sıkışıp kalan Van Merkezi'nin geniş alanları yayılması, kentin kabuğunu kırıp gerçek bir büyükşehir olmasının tamamıyla Van Çevre Yolu'na bağlı olduğunu söyleyen Gökçenay, Van Gölü, Kapıköy Sınır Kapısı ve Van Gölü sahil yolu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

“CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN ZİYARETİNİN HEYECANINI YAŞIYORUZ”

Van’ın ihtiyaç duyduğu konular hakkında açıklamalarda bulunan Gökçenay, “Malumunuz Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti kongresine katılmak üzere şehrimize gelecek. Bizlerde bu şehirde onlarca yatırım yapmış, yüzlerce kişiye iş imkanı sağlayan, risk alan bir özel sektör gurubu olarak bu ziyaretin heyecanını yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın her gelişinde şehrimizin yeni bir görünüme kavuştuğunu, müjdeler verdiğini, eksik kalan yatırımların tamamlandığını, ihtiyaç duyduğumuz yeni alt yapı ve üst yapı yatırımların gerçekleştiğini biliyoruz ve bununla gurur duyuyoruz. Bu şehirde yaşayan, yediden yetmişe herkes gibi bizlerde şehrimize karşı sorumluluklarımız olduğunu biliyoruz. Bu duyguyla hem Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretinden duyduğumuz büyük sevinci paylaşmak, hem de şehrimizin ihtiyacı olan konular hakkında istişarelerde bulunmak üzere sizlerle bir araya gelmeyi uygun bulduk. Bugün Gökçenay Gurup olarak, sizlerin kıymetli katkılarıyla hem Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarlığımızı iletelim istedik, hem de şehrimizin ihtiyaç duyduğu konularda ses olmak istedik” dedi.

“BU ÖNEMLİ PROJENİN TAMAMLANMASI, BU ŞEHİRDE YAŞAYAN HER KESİN ORTAK ARZUSUDUR”

Çevre yolu konusunda büyük beklenti içerisinde olduklarını söyleyen Gökçenay, “Hepinizin malumları olduğu üzere şehrimizin on yıllarını şekillendirecek olan Çevreyolu konusunda büyük beklenti içerisindeyiz. Geçen günlerde Valimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez, Milletvekilimiz Sayın Abdulahat Arvas ve Karayolları Bölge Müdürümüz Sayın Hasan Ali Arslan'ın Çevreyolu güzergahında inceleme yaptıklarını memnuniyetle izledik. Sayın Valimizin Çevre Yolu'muzun kaldığı yerden devamı için sarf ettiği sözlerden büyük heyecan ve memnuniyet duyduk. Geçmiş yıllarda bu güzergahta yüklenici olarak çalışma yapan Gökçenay Gurup olarak kendilerine teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Bu sevindirici haber üzerine Sayın Cumhurbaşkanımızın sürece destek vererek, şehrimizin gelecek yıllarını şekillendirecek bu önemli projenin tamamlanması, bu şehirde yaşayan her kesin ortak arzusudur. Bu projenin ilk kazmasını vuran ekibin başındaki bir hemşehriniz olarak, bu projenin şehrimiz ve bölgemiz için önemini en iyi bilen biriyim. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile bu projenin akamete uğramadan tamamlanması, ilimizin ve bölgemizin çehresini değiştireceğini ifade etmek istiyorum. Bu konuda bizlerde şehrimizin geleceği, halkımızın refahı için var gücümüzle üzerimize düşen her görevi ve fedakarlığı yapamaya hazırız” ifadelerini kullandı. 

“VAN ÇEVRE YOLU SADECE BİR YOLDAN İBARET DEĞİLDİR”

Çevre yolu hakkında teknik bilgiler veren Gökçenay, “Tam bu noktada yeniden başlaması herkeste mutluluk yaratan Van Çevre Yolu konusunda bazı teknik verileri de paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi Van Çevre Yolu ilk etapta 41 kilometre olarak planlandı ve deprem öncesi çalışmalar bu yönde yapıldı. Edremit'ten başlayarak Erciş Yolu'na kadar bir bölgede hilal çizecek şekilde ilerleyen Van Çevre Yolu kaldığı yerden devam edecek. Edremit Elmalık etabıyla başlayan çalışma planlandığı gibi 41 kilometre değil Gürpınar Gevaş kavşağı da dahil edilerek 60 kilometreye çıkarıldı. Bu noktada yol kentin geleceği planlanarak çalışmalar tamamlandığında daha geniş alanı kapsayacak bir hale getirildi. Elbette ki geçtiğimiz yıllarda yaşanan aksaklıklar, gecikmeler kentin istemediği şeylerdi. Bizler sadece bu işin yapım aşamasını üstlenen bir şirket olarak değil Van'ın evlatları olarak bu yolun yapılmadığı her gün bu işin üzüntüsünü yaşadık. Çünkü Van Çevre Yolu sadece bir yoldan ibaret değildir. Van Çevre Yolu günümüz Van'ında biriken birçok sorunun aslında çözümünün ilk adımıdır. Şu an ciddi manada bir trafik, imar, büyüme ve gerekli yatırımları alma noktasında sıkıntılar yaşayan Van'da Çevre Yolu'nun bitmesi tüm bu sorunları ortadan kaldıracaktır” diye konuştu.

“BU YOLUN TAMAMLANMASI TÜM HERKESİN ORTAK TALEBİ, ORTAK İSTEĞİDİR”

Çevre yolunun Van için çok önemli olduğunu söyleyen Gökçenay, “Van'da yaşamı da ulaşımı da çok farklı bir mecraya taşıyacak Çevre Yolu bitmesi halinde hem bu sorunu çözecek hem de yıllardır beklenen birçok yatırımın bu alan üzerinde inşa edilmesinin kapısını açacaktır. On yıllardır belli birkaç caddede sıkışıp kalan Van Merkezi'nin geniş alanları yayılması, kentin kabuğunu kırıp gerçek bir büyükşehir olması tamamıyla Van Çevre Yolu'na bağlıdır. İşte bu nedenledir ki bu yolun tamamlanması tüm herkesin ortak talebi, ortak isteğidir. Bu vesileyle yolun yapımının yeniden başlaması tüm Van gibi bizleri de memnun etmiştir. Bizler bu süreçte elimizden gelen en iyi çalışmayı yürüteceğimizi belirterek emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz” dedi” ifadelerini kullandı.

“KAPIKÖY SINIR KAPISININ AÇILMASI SON DÖNEMLERDEKİ DAR BOĞAZDAN KURTULMANIN ÖNEMLİ ADIMLARINDAN BİRİSİDİR”

Van'ın Çevre Yolu dışında bazı önemli konularda da ilgi ve alakaya ihtiyaç duyduğu herkesin malumu olduğunu belirten Gökçenay, “Van'da yaşan biz Vanlıların belli başlı önemli konularda yatırım alması gerektiğini biliyoruz. Bunlardan birisi Van Gölü'dür. Van Gölü bizim varlık sebebimizdir. Gölümüzün koruma altına alınması içinde şehrimizde samimi bir istek ve arzu olduğunu biliyoruz. Sayın Valimizin ve Vekillerimizin öncülüğünde yapılacak tüm çalışmalar çok kıymetlidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu meseleye de duyarlılık göstereceğine tüm kalbimizle inanıyoruz. Yine İran'a olan Kapıköy Sınır kapısının açılması son dönemlerdeki dar boğazdan kurtulmanın önemli adımlarından birisidir. İran'daki çalışmaların da tamamlanması sonrası çift taraflı bir modern alana dönmüş olacak olan Kapıköy, inanıyoruz ki 7/24 esası ile çalışan bir kapı haline geldiğinde bu kent sadece sınır güvenliği sağlayan bir kent değil, sınırdan kazanan bir kent olacaktır. Son yıllarda yakalanan ivme her ne kadar pandemi süreci ile aksasa da hayat normale döndüğünde Van Kapıköy ile çok önemli bir kent haline gelecektir” dedi.

“VAN'IN SADECE İRAN'A DEĞİL DİĞER TÜM ÜLKELERE BAĞLANMASI ÖNEMLİ BİR ADIMDIR”

Van-Şırnak Karayolu'nun da biran önce tamamlanması gerektiğini söyleyen Gökçenay, “Bu noktada bazı bağlantılı ve kentin konumuna katkı sağlayacak işlerin de hayat bulması elzemdir. Bunlardan Güzeldere geçişlerinin tamamlanması, Van Gölü sahil yolunun yapılması bu şehirde yaşayan herkesin ortak arzusudur. Bununla birlikte Van'ın sadece İran'a değil diğer tüm ülkelere bağlanması önemli bir adımdır. Birkaç saatlik uçuş ile onlarca ülke başkentine gidilebilir bir mesafede olan Van'ın önemi tahmin ettiğimizden daha büyüktür. Bu noktada Van-Şırnak Karayolu'nun tamamlanması bizim sadece İran pazarı değil, gelecekte aynı oranda Irak ve diğer Orta Doğu ülkeleri ile doğrudan bağlantılı olmamız ve ekonomimizin iki kat güçlü olmasında en önemli adımdır. Terör örgütünün müdahaleleri ile defalarca sekteye uğrayan bu yol bizim önemli can damarlarımızdan birisidir. Bitmesi Van'ın gücüne güç katacaktır” diye konuştu.

“VAN'DAYIZ HALA ÜRETME VE İNSANIMIZA İŞ KAPISI OLMAK İÇİN CİDDİ BİR MÜCADELE VERİYORUZ”

Polemiklerden uzak kalmaya devam ettiklerini belirten Gökçenay, “Bu noktada biraz da bizlere dair bir şeyler söylemek isteriz. Yıllardır Van'da çalışan, Van'da kazanıp Van'a yatıran bir aile olarak dün nerede ise bugün de aynı yerde olduğumuzu belirtmek isteriz. Kişisel, küçük ve birtakım hırslarla zaman zaman bizlerin bu kente olan sevdamızı tartışma konusu etmek isteyen girişimleri de üzüntü ile izliyorum. En zor zamanlarda bile Van'da yatırım yapmaktan imtina etmeyen, Türkiye'nin en önemli yatırımlarından birisi olan Van Mermer'i inatla bu kente kuran, ayakta tutmak için tüm mücadeleyi veren bizler hala Van'dayız hala üretme ve insanımıza iş kapısı olmak için ciddi bir mücadele veriyoruz. Hamdolsun dedikodu, tartışma değil iş üretmeye, iş konuşmaya, polemiklerden uzak kalmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN ŞEHRİMİZE GELMESİ BU MANADA HEPİMİZ İÇİN YENİ UMUTLARIN YEŞERMESİ ANLAMINA GELİYOR”

Gökçenay konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Bizler Gökçenay Gurup olarak meselelere asla kişisel bakmadık, bakmayız. Allah'tan dileğimiz odur ki bu şekilde yaşayan her kes mutlu olsun ve refah içerisinde yaşasın. Şehrimiz, insanımız kazanırsa ülkemiz kazanır. Sayın Cumhurbaşkanımızın şehrimize gelmesi bu manada hepimiz için yeni umutların yeşermesi anlamına geliyor. Gökçenay Gurup olarak bizler de yüzlerce çalışanımıza iş, aş imkanı sağlamaya çalışıyoruz. En büyük mutluluğumuz ve emelimiz budur. Bizim ülkemizin gelişmesi ve kalkınması dışında bir emelimiz, arzumuz yoktur. Sayın Cumhurbaşkanımızın görevde bulunduğu sürece ülkemizde nasıl değişimler yapıldığını yakinen biliyoruz. Bu hizmet aşkının şehrimize gelişiyle birlikte yeni bir heyecana yol açacağını biliyoruz. Kim ki bu şehirde, bu ülkede taş üstüne taş koyma gayretinde ise bizler onlara hizmetkar olmaya varız. Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanımıza hoş geldiniz diyoruz, sefalar getirdiniz diyoruz. Bu ziyareti ve Ak Parti kongresinin ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.”

Gökçenay Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Gökçenay’ın konuşmasının ardından Gökçenay Gurup Proje Müdürü Senar Can, Şantiye Şefi Mesut Balcı ve Etüt Proje Şefi Nejdet Demir, çevre yolu hakkında slayt gösterim eşliğinde bilgi verdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem