Yaka Koop ve sözde barış anneleri neden sessiz? 

Diyarbakırlı dört annenin Çocuklarını kurtarmak için HDP önünde başlattığı oturma eylemine YAKA-KOP ve sözde barış anneleri sessiz kaldı. Çocuklarını terör örgütünden geri isteyen anneler de anne ve kadın değil mi?

Van Haberleri 7.09.2019 10:20:25 0
Yaka Koop ve sözde barış anneleri neden sessiz? 
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Çocukları için eylem yapan Annelere, yakınları da katıldı. Aysel Bozkurt adlı kadın, HDP'lilere haykırdı: Bizim çocuklarımız dağda, siz koltuklarda. Türkiye’nin birçok noktasından sosyal medyadan ve birebir destek alan kadınlara Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (YAKA-KOOP) ve sözde barış anneleri neden sessiz kaldı?  

Diyarbakır'da geçen hafta "HDP oğlumu dağa kaçırdı" diyerek HDP binasının önünde eylem yapan Hacire Akar, oğlunu geri aldı. Bu gelişmenin ardından cesur yürekli anneler tek tek ortaya çıktı. Diyarbakır'da çocuklarının dağa kaçırıldığını söyleyerek HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde eylem yapan annelerin sayısı 11'e ulaştı. 

17 yaşındaki oğlu Süleyman Çetinkaya'dan 4 gündür haber alamayan Fevziye Çetinkaya, eşi Şahap Çetinkaya ve 4 çocuğuyla HDP binasının önünde oturma eylemi başlattı. Baba Çetinkaya, "HDP oğlumu kandırdı. Suriye'ye PKK-YPG'ye götürdü. Çocuğum gelmeden buradan gitmem. Kendi çocuklarını işe bıraktılar, bizim çocuklarımızı dağa götürdüler" diye ağladı. 

Diyarbakır'da 4 yıl önce oğlu Azat, terör örgütü tarafından kaçırılan Remziye Akkoyun da HDP binasına gelerek eyleme katıldı. Oğlu Mehmet 2014 yılında dağa kaçırılan Sariye Tokay ve "Oğlum Mustafa Biçer, HDP tarafından Suriye'ye götürüldü" diyen Ayşegül Biçer de HDP binasında eylem yaptı. 
Evlatlarını bekleyen aileler, HDP'ye "Çocuklarımızı geri verin" diye bağırdı. Bu acılı anneleri gören kadın derneklerinden ise destek gelmedi. 

Ülkede teröre destek veren gözaltına alınan ve tutuklanan kadınlar için basın açıklamaları düzenleyen kadın yaşam, kadın hakları derneklerinin, sözde barış annelerinin ve Van’da hizmet veren Yaşam Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi’nin (YAKA-KOP) kadın hakları ve kadınlara destek ile ilgili açıklama yapmaması başta olmak üzere,  sosyal medya hesaplarından bile kadınlara (Annelere) destek vermemesi akıllara YAKA-KOP kimlere hizmet ediyor sorusunu getirdi.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem