VOSİAD Başkanı Bozkurt’tan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na tepki

Van Organize Sanayi İş Adamları Derneği (VOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt’tan Cumhuriyet Halk Partisi CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’na tepki.

Van Haberleri 15.01.2020 11:46:34 0
VOSİAD Başkanı Bozkurt’tan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Van Organize Sanayi İşadamları Derneği Başkanı Şemsettin Bozkurt'un "25 yıllık bir sanayici olarak bu kadar derin hissedilen bir kriz yaşamadığı" şeklindeki açıklamasını aktararak, hükümetin topladığı vergileri yeni yatırımlar yerine faize harcadığını ileri sürdü. Van Organize Sanayicileri İş Adamları Derneği (VOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirisine tepki gösterdi.

Bozkurt, “CHP genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu meclis grup toplantısında, yaptığım bazı açıklamalar üzerinden eleştirilerde bulunmuş. Beni ve hemşerilerimizi CHP'ye oy vermemekle ve krizi hak etme gibi bazı kırıcı imalarda bulunmuş. Kendi adıma üzüldüğümü belirtmek isterim.” dedi.

KILIÇDAROĞU’NUN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE
Kılıçdaroğlu, Van Organize Sanayiciler İşadamları Derneği Başkanı Şemsettin Bozkurt'un "25 yıllık bir sanayici olarak bu kadar derin hissedilen bir kriz yaşamadığı" şeklindeki açıklamasını aktararak, hükümetin topladığı vergileri yeni yatırımlar yerine faize harcadığını ileri sürdü.

Bozkurt'a seslenen Kılıçdaroğlu, "Şemsettin Bozkurt kardeşime söyleyeyim, oyu götürüyorsunuz iktidara veriyorsunuz, iktidardan yana tavır alıyorsunuz. Sadece sen değil diğerleri de tavır alıyorlar. Senden vergiyi alıyorlar, senin fabrikanı kapatıyorlar. Aldıkları vergiyi götürüyorlar Londra'daki bir avuç tefeciye dünyanın faizi olarak veriyorlar. Son 17 yılda sadece yurt dışındaki bir avuç tefeciye ödenen faiz 163 milyar 691 milyon dolar. Bununla Türkiye'yi yeniden inşa eder, her yanına fabrika kurardınız, istihdam sorununu çözerdiniz." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "iktidarın Londra'daki bir avuç tefeciye faize bir dakikada 35 bin 120 dolar, bir günde 50 milyon 573 bin 302 dolar, bir yılda 16 milyar 891 milyon 483 bin dolar faiz ödediğini" de söyledi.

Sosyal medya hesaplarından tepkiyle karşılanan konuşma için CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun her hangi bir açıklama yapıp yapmayacağı da merak konusu oldu.
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem