VATSO Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Yörük: Pandemi kötü etkiledi

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Öz Yörükler Zücaciye Firması Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yörük, sektör olarak pandemi nedeniyle diğer sektörler gibi kendi sektörlerinin de sıkıntı yaşadığını sö

Van Haberleri 14.10.2020 12:12:16 0
VATSO Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Yörük: Pandemi kötü etkiledi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Öz Yörükler Zücaciye Firması olarak bölgede birçok ürünün distribütörlüğünü yaptıklarını söyleyen Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Yörük, pandemi sürecinde hükümetin önemli işlere imza attığını belirtti.

Piyasaların düzeleceğine dair ümitlerinin olduğunu belirten Yörük, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hantal bir sistemi ortadan kaldırdığını, işleyen, koşan, kovalayan, kararları hızlı alan, aldığı kararları uygulamada sıkıntı çekmeyen dinamik bir Cumhurbaşkanı, güçlü bir iktidarın ülkemize çok şey kazandırdığı kanaatinde olduğunu ifade etti.

“BU SEKTÖRDE VAN’A HİZMET ETMENİN ONURUNU YAŞIYORUZ”

Öz Yörükler Zücaciye Firması olarak geniş bir müşteri potansiyeline sahip olduklarını belirten Yörük, “1969 yılında babamızın kurduğu firmayı 1988 yılında 19 yaşındayken devraldım. O günden bugüne kadar yani yaklaşık 32 yıllık ticari hayat tecrübesinde kısmen büyüdük, zamanla büyüdük. Küçük çapta çalışıyorduk. Şuanda birçok üründe kendi sektörümüzde bölgeye hitap ediyoruz. Özellikle Uğur Derin Dondurucuların bir alt markası olan Delta Modelinin 16 ilde distribütörüyüz. Küçük elektrikli ev aletlerinde Arzum, Kumtel, Luxell, Aset, Goldmaster, skytech vb. firmaların Van’da distribütörlüğünü yapıyoruz. Geniş bir müşteri potansiyeline sahibiz. Kendi sektörümüzde piyasayı belirleyen önde gelen firmaların arasındayız. Sektörümüzden memnunuz. Bu sektörde bu kente hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Birçok dalda hizmet ediyoruz. Özellikle beyaz eşyada Altus, Regal zaman zaman spotta değişik markalar, televizyon grubu, küçük elektrikli ev aletleri, cam grubu, Güral Porselen’in yine distribütörüyüz. Plastik bahçe mobilyalarında sektörümüzün önde gelen firmalarından Irak Plastiğin yine bölge temsilcisiyiz. Geniş bir ürün dalıyla güzel bir piyasada hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

“PİYASALARIN DÜZELECEĞİNE ÜMİT VARIZ”

Pandemi döneminde tüm sektörler gibi kendi sektörlerinin de ciddi anlamda etkilendiğini söyleyen Yörük, “Sektör olarak pandemi döneminde bütün sektörler gibi bizim sektörümüz de sıkıntı yaşayan sektörler arasına girdi. Çünkü bizde özellikle bu düğün sezonu dediğimiz yılın ilk bahar ve son bahar döneminde biz seri çeyizlik ürün satışı gerçekleştiriyoruz. Malum pandemiden dolayı ürün satışlarımızda bir önceki yıla göre ister istemez alınan tedbirlerden dolayı ciromuzda azda olsa düşmeler oldu. Fakat hamdolsun önemli olan sağlık sektörünün iyi olması, devletimizin bu konudaki hâkimiyeti ve sağlıklı olmamız bizim için en büyük zenginlik olarak görüyorum. Bu vesile ile piyasaların düzeleceğine ümit varız. Özellikle sağlık alanında ülkemiz dünyaya örnek bir ülke haline geldi. Sağlık alanındaki başarılı durumumuz halkımız tarafından görüldü. Güçlü bir hükümetle ve çok gayretli bir sağlık kalkanı ile hamdolsun biz sağlık sektöründe de önde olduğumuzu gösterdik. Bu da bir vatandaş olarak, bir işadamı olarak, ülkesini seven bir insan olarak beni çok mutlu etti. Allah daim kılsın. Ülkemizi her alanda zaferle donatsın” diye konuştu.

 “CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ HANTAL BİR SİSTEMİ ORTADAN KALDIRDI”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin pandemi döneminde çok etkili olduğunu söyleyen Yörük, “Siyasetin içinde olan bir insan olarak, daha önce AK Parti İl Başkan Yardımcılığı, İl Başkan Vekilliği, bir müddet İl Başkanlığı görevini üstlenmiştim. Gerçekten Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hantal bir sistemi ortadan kaldırdı. İşleyen, koşan, kovalayan, kararları hızlı alan, aldığı kararları uygulamada sıkıntı çekmeyen dinamik bir Cumhurbaşkanı, güçlü bir iktidar ülkemize çok şey kazandırdığı kanaatindeyim. Bu vesile ile bütün birimleriyle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi zamanla ülkemizin tüm kademelerinde tam yerleşik bir şekilde inşallah ülkemize uzun yıllar güzel hizmetler yapacağına inanıyorum. Pandemi sürecinde hükümetimiz almış olduğu kararlarla gerçekten esnafa karşı çok duyarlı davrandı. Verilen krediler, özellikle Mart ayında, kış ayında, bize göre kış mevsimler olarak ilkbahar, tabi yaşadığımız coğrafya itibariyle kış ayında, o sıkıntıda insanların bir anda iş yerlerini kapatıp evde kal, pandemiden korun gibi uyarılara kulak vermesi ve gerçekten zorlu dönemlerde yine esnaf olarak kredilerden faydalandırıldık. Yeterli mi, çok mu yeterli tabi tartışılır. Ama nihayetinde bir nefes aldık. Sektör olarak rahatladık. İnşallah daha iyi olur, daha iyisini görürüz diye ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem