VATSO Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Yörük: Amacımız Van’a katkıda bulunmak

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Öz Yörükler Zücaciye Firması Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yörük, 264 işadamı ile VATSO derneğini kurduklarını belirterek, amaçlarının her alanda Van’a katkıda bulun

Van Haberleri 12.10.2020 13:08:58 0
VATSO Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Yörük: Amacımız Van’a katkıda bulunmak
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Yönetim Kurulu Üyesi, Öz Yörükler Zücaciye Firması Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yörük, bu ilde yatırımları olan iş ve istihdam alanı açan insanlar olarak ilin ekonomisinden tutun, her boyutta kalkınması adına bir birey olarak ellerini değil, gövdelerini taşın altına koymaları gerektiğini vurguladı.

VATSO’yu herhangi bir çıkar uğruna kurmadıklarını belirten Yörük, VATSO İş Dünyası olarak herhangi bir kimsenin karşısında kurulmuş bir dernek olmadıklarını, hizmet için buruda olduklarını, ilin kalkınması, ekonomisinin rahatlaması, iş ve istihdam alanlarının oluşturulması, ilde yapılması gereken faaliyetlerde birer birey olarak, hizmeti gaye edinen insanlar olarak bu ile hizmet için bir araya geldiklerini söyledi.

“VATSO İŞ DÜNYASI OLARAK HİÇ KİMSENİN KARŞISINDA KURULMUŞ BİR DERNEK DEĞİLİZ”

VATSO’yu hizmet için kurduklarını söyleyen Yörük, “264 işadamı bir araya gelerek VATSO Derneğini kurduk. Bizim VATSO İş Dünyası Derneği’ni kurmamızdaki amaç ilimize her alanda ilimize ve bölgemize katkıda bulunmak. Bu ilde yaşayan, bu ilde yatırımları olan iş ve istihdam alanı açan insanlar olarak ilin ekonomisinden tutun, her boyutta kalkınması adına bir birey olarak elimizi değil gövdemizi taşın altına koymamız lazım. Bizim buradaki amacımızı yüksek sesle ifade etmek istiyorum. Herhangi bir çıkar uğruna burada değiliz. Herhangi bir STK’nın karşısında değiliz. Herhangi bir Sivil Toplum Örgütüne karşı kurulmuş bir dernek değiliz. Bir takımın yada bir kesimin rakibi olarak kurulmadık. Biz hizmet için buradayız. İlin kalkınması, ilin ekonomisinin rahatlaması, iş ve istihdam alanlarının oluşturulması, ilde yapılması gereken faaliyetlerde birer birey olarak, hizmeti gaye edinen insanlar olarak bizler bu ile hizmette varız demek için buradayız” dedi.

“BU İLİN KALKINMASI İÇİN DAYANIŞMA ANLAMINDA NE VARSA BERABER YAPALIM”

VATSO olarak amaçlarının Van’a katkıda bulunmak olduğunu belirten Yörük, “Bizim amacımız hizmettir. Bizim amacımız ilimize katkıda bulunmaktır. Bizim amacımız yöneticilerimizle, bürokratlarla, sivil dayanışma olarak aynı zamanda tüm STK’larla ve tüm siyasi partilerin mensuplarıyla her konuda fikir teattisinde bulunup, hizmeti en üst seviyeye taşıma anlamında çalışmalara yardımcı olmaktır. Amacımız budur ve başka bir amacımız yoktur. Zaten bugüne kadar yapılan hiçbir faaliyetle hiçbir kimseyi hedef almamışız, hiçbir ismin karşısında eleştiride bulunmamışız. Yaptığımız ve yapacaklarımız ortadadır. Böyle iyi bir niyetle kurulmuş bir derneğiz. Allah’ın izniyle ile katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bütün kesimleri kucaklayarak kardeşlik, birlik ve beraberlik ilkeleri doğrultusunda gelin birlikte hizmet edelim. Biz elimizden geleni yapalım, sizde bize katkı sunun, bizde size katkı sunalım. Bu il hepimizin. Bu ilin kalkınması için dayanışma anlamında ne varsa beraber yapalım. Farklı bir şeyin peşinde değiliz. Van gerçekten çok güzel bir şehirdir. Ben gezmeyi seven bir insanım. Ticarete de 19 yaşlarında atıldım. Ülkemizin birçok bölgesinde, birçok şehrine gittim. Birçok ülkeye gittim. İnsanlarla tanışma fırsatı buldum. Yapılan faaliyetleri yerinde inceleme şansını elde ettim. Her zaman gerçekten gezen çok daha iyi bilir. Bu kanaatteyim” diye konuştu.

“VAN’DA YAŞAYAN, KENDİSİNİ VANLI HİSSEDEN, HERKES VANLIDIR, BİZİM KARDEŞİMİZDİR”

Van’ın çok büyük bir şehir olduğunu söyleyen Yörük, “Diğer şehirlere baktığımız zaman bizim Van’ımızın onlardan geri kalan bir yönü yoktur. Van çok büyük bir şehirdir. Güzel idarecilerle idare edilmesi, STK’ların birlik, beraberlik ve kardeşlik ilkesinde iline hizmet anlamında gayret göstermesi, siyasilerin bu konudaki duyarlılığının inşallah daha fazla olması, tüm bileşenlerin bir araya gelerek kardeşlik ilkesi içerisinde kimsenin kimseyi kırmadan, kimse kimsenin önüne geçme yarışına girmeden, kimse kimsenin hizmetini küçümsemeden hizmet etmeyi ilke edinenlerden olalım istiyorum. Yaşasın birlik, beraberlik ve kardeşlik. Güzel Van şehri için hep beraber bütün camiayı şahsım adına, bir kardeşleri olarak dayanışma içerisinde hizmete davet ediyorum. Etnik milliyetçilik değil, kent milliyetçiliği olsun. Burada bizim için Van’da yaşayan, kendisini Vanlı hisseden, herkes Vanlıdır, bizim kardeşimizdir. Bu ülkenin vatandaşıdır. Van çok büyük bir şehirdir ve birçok medeniyete başkentlik yapmıştır. Bütün toplumları kucaklamıştır. Bizim için kişinin nereli olması çok önemli değil. Önemli olan bulunduğu yere hizmet noktasında gayret göstermesidir, katsı sunmasıdır. Bunu yapabiliyorsak başarılı olabiliriz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem