VASKİ Müdürü Ülker Cem Kaplan: Herkes su borcunu ödemeye alışacak

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, ‘Allah’ın suyuna paramı vereceğiz’ mantığıyla hareket eden insanların olduğunu belirterek, “Su parası ödememek alışkanlık olmuş. Yeniden herkes su borcunu öde

Van Haberleri 24.06.2020 01:51:23 0
VASKİ Müdürü Ülker Cem Kaplan: Herkes su borcunu ödemeye alışacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Su borçlarını ödemeyen kötü niyetli abonelere yasal yaptırım uygulayacaklarını belirten VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, 2013-2014 yılından bu yana fatura ödemeyen iş yerlerinin olduğunu ifade etti. 

İş yerleri ve faturası yüksek olan vatandaşlara karşı yasal yolları kullanarak borçları tahsil edeceklerini söyleyen Genel Müdür Kaplan, tahsilat sorununu çözdükleri zaman VASKİ’nin Van’da yatırım yapan, birçok kuruma destek olan bir kurum haline geleceğini söyledi.

“İCRA YÖNETİMİYLE BU BORÇLARI TAHSİL ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”
Göreve başladıktan sonra 2013-2014 yılından bu yana fatura ödemeyen iş yerlerinin olduğunu gördüklerini belirten Genel Müdür Kaplan, “Borçları biriken oteller, sanayi tesisleri ve iş yerleri var. VASKİ kurulduğu günden bu yana fatura ödemediğini tespit ettiğimiz aboneler var. Bu abonelerimize icra değil ikna yöntemiyle gidiyoruz. Yüksek su borcu olanları kurumumuza davet ederek, telefonla arayarak bir çalışma yapıyoruz. İkna olmazlarsa kesinti uygulamasına kadar, yapacağımız farklı yaptırımlar olacak. İcra en son düşüncemiz. Ama bu biriken borçlar yatırılmaz ise icra yöntemiyle bu borçları tahsil etmeyi düşünüyoruz. 100 bin TL borcu olan abonelerimiz var. ‘Bin lira borcum var, 30 lira daha gelmiş yatırmasam da olur’ gibi düşünceye girenler var. Buda kurumumuza zarar veriyor” diye konuştu.  

“SU FATURASI ÖDEMEME ALIŞKANLIĞINI TERK ETMELİYİZ”
Toplumsal olarak su faturasını ödememek gibi kötü bir alışkanlığın olduğunu belirten Genel Müdür Kaplan, “Allah’ın suyuna para mı vereceğiz mantığıyla hareket eden insanlarımız var. Fatura ödemenin artık gerekli olduğunu, kurumumuz açısından önemli olduğunu anlatmamız ve fatura ödeme alışkanlığını abonelerimize kazandırmamız gerekiyor. 30 Büyükşehir Belediyesi içinde en ucuz suyu kullanan, buna rağmen borcunu ödemeyen, ödemeyi düşünmeyen, iş yerleri ve faturası yüksek olan aboneler var. Su faturası ödeme alışkanlığı kazanmamız lazım, çünkü suyumuzun kesintisiz ve sağlıklı akmaya devam etmesi, kullandığımız suyun faturasını ödememize bağlı” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem