Vanspor Başkanı Servet Yenitürk; Murat Çevik’in samimiyetine güvenmiyorum

Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, Vanspor Kulüp Başkanlığına adaylığını açıklayan Murat Çevik’in samimiyetine güvenmediğini ve bazı konularda tereddüdünün olduğunu söyledi.

Van Haberleri 3.08.2020 23:56:16 0
Vanspor Başkanı Servet Yenitürk; Murat Çevik’in samimiyetine güvenmiyorum
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

8 Ağustos’ta yapılacak olan olağan kongre öncesi son kez basın mensuplarıyla bir araya gelen Vanspor Futbol Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, önemli açıklamalarda bulunarak, Başkan adayı Murat Çevik’in samimiyetine güvenmediğini ve kafasında bazı soru işaretlerinin olduğunu belirtti.

Başkan Yenitürk, Başkan Adayı Murat Çevik’in Vanspor’u A.Ş yapmayı düşündüğünü ve bundan dolayı korkularının olduğunu belirterek, “Murat Bey takımı A.Ş yapmayı düşünüyor. A.Ş şahıs üzerine yapılır. Acaba diyorum; takım ileride satılacak mı? Acaba takımın üzerinde milyonlarca kredi çekilip, takımı batırıp, çekip gidecekler mi? Korkularım var” dedi.

“ADAY OLMAYACAĞIMIZI TEKRARLIYORUZ”
8 Ağustos’ta Vanspor’un olağan kongresi olduğunu belirten Başkan Yenitürk, “Olağan Kongre kararı aldığımızda aday olmayacağımızı açıklamıştım. Bu sıkıntıların içerisinde takımı daha fazla mağdur etmemek için gücümüzü aştığından dolayı aday olmadığımızı belirtmiştik. Biz kesinlikle aynı doğrultuda aday olmayacağımızı tekrarlıyoruz. Birçok kişi başkan geçen dönemde iki sefer aday olmayacağım dedi, istifa ediyorum dedi, fakat tekrar gelip aday oldu diye yazmışlar. O süreçte aday yoktu. Biz aday olmadık ve istifa ettik. Maalesef yine Vanspor’a kimse sahip çıkmadığı için, Vanspor’u yalnız bırakmamak için, mağdur etmemek için yine elimizi taşın altına attık ve o süreçte de Vanspor’u şampiyon ettik” dedi.

“BİZ HİÇBİR ZAMAN ADAY ARKADAŞLARIMIZA KÖSTEK, ENGEL OLMAYACAĞIZ”
Vanspor’u 3. Lig’den 2. Lig’e çıkardıklarını belirten Başkan Yenitürk, “Bu sefer inanıyoruz ki inşallah adaylarımız çıkacaktır. Bize de düşen aday arkadaşlarımıza yardımcı olmaktır. Biz hiçbir zaman aday arkadaşlarımıza köstek, engel olmayacağız. Onların önünü kesmeyeceğiz. Bizim kendi yönetim kurulu üyelerimizden bir aday arkadaşımız açıklamasını yapmış ve aday olduğunu belirtmiş. Bu konuda benimle de görüştü. Siz adaysanız ben aday değilim, ama aday değilseniz benim aday olmam durumum vardır dedi. Bende bunu saygıyla karşıladım. Aday olacak arkadaşımız kim olursa olsun bizler her zaman onun yanında yer alacağız. Buna yönetim kurulu üyelerimiz de destek vermiştir” ifadelerini kullandı.

“MURAT ÇEVİK, VANSPOR’UN VERGİ VE SSK BORÇLARINI YATIRACAĞIM DEDİ”
Başkan Adayı Murat Çevik ile görüştüğünü söyleyen Başkan Yenitürk, “Dün Vanspor Kulüp Başkan Adayı Murat Çevik beyle bir görüşmemiz oldu. Murat Çevik, Vanspor’un vergi ve SSK borçlarını yatıracağım dedi. Futbolcuların kulüpten 2 milyon 200 bin TL alacağı var. Onu da ben üstleniyorum dedi. Bizde kendisine yönetim olarak size yardımcı oluruz, mutlak süratle bu futbolcuların alacaklarında size yardımcı olmasını kendilerinden isteriz dedik. Benimle birlikte yönetim kurulu arkadaşlarımızın kulübe büyük katkıları oldu. Ben şahsen 5.5 milyon TL kendi cebimden kulübe para verdim. Bu konuda da size yardımcı olacağız dedik. Vanspor için 2,5 yıl içerisinde çektiğimiz bütün kredilerin faizlerini kendi cebimden karşıladım. Futbolcu sözleşmelerinde birçok menajerin ücretlerini kendi cebimizden karşıladık. Bütün maçlara kendi imkanlarımızla gittik. Gittiğimiz her deplasmanda kendi cebimizden futbolculara harcama yaptık” diye konuştu.

“VANSPOR ADINA ÇEKTİĞİMİZ KREDİLERİ MUTLAKA KAPATMAMIZ GEREKİYOR”
2,5 yıl içerisinde yönetimle birlikte 3 milyon TL olarak kendi ceplerinden harcadıklarını belirten Başkan Yenitürk, “Biz hiçbir şekilde bu 3 milyon TL’nin hesabını yapmadık. Yönetime talipsek taşın altına elimizi koymamız gerekiyor dedik. Yönetimdeki tüm arkadaşlarımız kendi imkânlarıyla deplasmanlara geldi. Yönetici arkadaşlarımız ne gerekiyorsa yaptı. O yıl şampiyon olabilmek için 1,5 milyon kredi çekerek kulübe harcama yaptık. Çünkü zaten o dönemde de istifa ediyorum dememin sebebi maddi sıkıntılardı. Bu sene yine Halk ve Ziraat Bankalarından Vanspor adına kredi çektik. Toplamda 8,5 milyon Vanspor’a harcadık. Vanspor adına almış olduğumuz krediler var. Biz de kendi cebimizden Vanspor’a harcama yaptık. 5,5 milyon TL Vanspor’un bana borcu var. Vanspor adına çektiğimiz kredileri mutlaka kapatmamız gerekiyor. Benim bu borcu kapatmaya tek başıma gücüm yetmez” dedi.

“SİZİN SAMİMİYETİNİZE GÜVENMİYORUM DEDİM”
Murat Çevik’in samimiyetine güvenmediğini belirten Başkan Yenitürk, “Vanspor’a talipli olan Murat Çevik ile yaptığımız konuşmada kendi şahsıma olan borcun bir kısmından feragat etmemi istedi. Ben tamam ederim ama sizin samimiyetinize güvenmiyorum dedim. Bu konuyu iyice düşünmemiz gerekiyor. Yönetimdeki arkadaşlarımızla konuşmamız gerekiyor. Çünkü bu arkadaş benim yönetimimdeydi. Biz Ömer İnanç kardeşimizle geçen kongrede 21 gün İstanbul’da kaldık. 5 sefer Murat kardeşimizin iş yerine gittik. Kendisine sizi asbaşkan olarak düşünüyoruz dedik, uygundur dedi. Fakat asbaşkan ve başkanın biraz daha fedakarlık yapması gerekiyor. Kendisine 1 milyon TL asbaşkan olarak fedakarlık yapması gerektiğini söyledik. Daha sonra asbaşkanlık benim imkanlarımı aşar ben 1 milyon civarında katkı sunamam dedi. Beni yönetime yazın dedi. Yönetimde de genelde iş adamları düşündüğümüz için 100 bin ile 250 bin TL arasında bir katkınız olması lazım ki biz yönetim olarak kulübe 3-4 milyon bir katkı sunalım. Ben en az 100 bin TL katkı sunacağım, diğerine yine imkanlarım dahilinde bakacağım dedi” ifadelerini kullandı.

“MURAT ÇEVİK VERDİĞİ SÖZLERİ YERİNE GETİRMEDİ”
Murat Çevik’in verdiği sözleri tam anlamıyla yerine getirmediğini söyleyen Yenitürk, “Lige başladıktan sonra en az 10 kere ben kendisini aradım. 20’ye yakın yönetimdeki arkadaşlarımız aradı. Sağ olsun bize bir defa 10 bin, bir defada 20 bin TL destek sundu. Bir maçımızda da deplasmana geldi ve takımımız galip gelince futbolculara 500 TL prim sözü verdi. Bize birde o zaman 6 bin TL gönderdi. Yine o zaman kendisini aradık takım 11-12 kişi değil, takımda 18 kişi prim alıyor, hoca, kulüp müdürü, kulüp doktoru, kulüp masörü, kulüp malzemecisi, fizyoterapist ve kulüpte çalışanlara da 2 prim ayırıyoruz dedik. 7 bin TL’de biz ekledik ve Murat beyin yerine prim yatırdık. Yani bize yönetimde olduğu sürece 23 bin TL katkısı oldu. Neden samimiyetine inanmıyorum. İnşallah bizi utandıracaktır. Hepimiz Van ve Vanspor sevdalısıyız. Hepimizin bir derdi vardır; Vanspor sürekli yukarıya yükselsin. Bizim şuan iyi araştırmamız, iyi soruşturmamız gerekiyor ki yarın Vanspor’a zarar gelmesin. Bu kadar Vanspor’a sevdalıysa neden yönetimdeyken Vanspor’a destek sunmadı. Niye bizlerin yanında yer almadı. Bundan dolayı inanmıyorum” şeklinde konuştu. 

“KESİNLİKLE ADAY DEĞİLİM”
Murat Çevik’in Vanspor’un SSK, futbolcu alacakları ve kendisine olan borçları üstlendiğini belirten Başkan Yenitürk, “Murat Bey görüşmemizde söz verdi ve Salı günü Vanspor’un 2,5 milyon TL’lik sigorta borcunu yatıracağım. Ben Vanspor’daki futbolcularla görüşme yaparak borçlarını yatıracağım. Fakat Servet Başkan benim önümü açsın, bize engel değil, yardımcı olsun dedi. Ben şimdi aday olacak olan bütün arkadaşlarımızın önünü nasıl açacağım açıklayacağım. Ben her şeyimle Vanspor’un içine geldim. Ben gelirken açıklamamı yaptım ve futboldan anlamıyorum dedim. Ama bana bir fedakarlık dediler, bana bir Van dediler, Vanspor dediler, bu taşın altına elini sok dediler ve bende böyle girdim bu işin içerisine. Şimdi de aynı duygularla aynı şekilde Vanspor’un yanındayım. Vanspor’u kim benden daha iyi bir adım ileriye götürürse ben onun yanındayım. Ama kesinlikle aday değilim. Yapacağım feragatten sonra bu arkadaşımız sözünde durmazsa, bunu vebali artık bende değil. Murat Çevik kardeşimizde ve onunla beraber yola çıkan arkadaşlarındadır. Buradan Sayın Valimizden rica ediyorum. Vanspor’a ciddi destekleri oldu, bundan sonra da desteklerinin olacağına canı gönülden inanıyoruz. Sayın Valimiz bunun takipçisi olsun. Bu bir vebaldir” dedi.

“BOYNUMUZA BİR YÜK BİNDİRİRLERSE YİNE KAÇMAYIZ”
Hiç kimsenin Vanspor’a zarar vermeye hakkının olmadığını söyleyen Başkan Yenitürk, “Vanspor bizim el bebek, gül bebek büyüttüğümüz çocuğumuz gibidir. Hiçbirimizin Vanspor’a zarar vermeye hakkı yoktur. Diyelim ki bu taahhütler yerine gelmedi, bu aday arkadaşımız bunları yapmadı, aday olmadı, Vanspor’un durumu ne olacak. Biz yönetim olarak istifa etmemişiz. Biz sadece aday olmayacağımızı açıkladık. İlk kongre günü 8 Ağustos’ta ve aday çıkmazsa biz aday değiliz. Bir hafta sonraya ertelenir. Bir hafta sonra da aday çıkmazsa dernektir ve Vanspor dernek yasasına göre lav olur. Bu durumda Sayın Valimiz olsun, taraftarlarımız olsun, Van halkı olsun yine bizim boynumuza bir yük bindirirlerse yine kaçmayız. Yine o zor şartta, yine Vanspor’un yanında oluruz. Vanspor’u o duruma sokmamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya yine söz veriyoruz. Aday arkadaşımıza yardımcı olacağız. İnşallah bizleri mahcup edecek ve utandıracak” ifadelerini kullandı.

“TAAHHÜTLERİNİ YERİNE GETİRSİNLER”
Vanspor’dan 5,5 milyon TL alacağının bulunduğu ve bunun 2,5 milyonundan feragat ettiğini belirten Başkan Yenitürk, “Taahhütlerini yerine getirirse ben de sizlerin huzurunda, kamuoyunun huzurunda söz veriyorum. Vanspor adına almış olduğumuz kredinin 2,5 milyon TL’sini kendim ödemek kaydıyla feragat ediyorum. Bu sıkıntılı süreçte kimse belki bunu yapmaz ama ben bu feragatı da yapacağım. Sırf bahane olmasın, Servet Yenitürk bizim önümüzü açmadı demesinler. Buyursunlar gelsinler, taahhütlerini yerine getirsinler. Listelerini biran evvel açıklasınlar. Kongre günü hep birlikte ne yaparız onu düşünelim, seçelim ve biz bu sözü de veriyoruz bu arkadaşlarımızın yine yanında olacağız. Van halkı bizim samimiyetimizi de görsün. Artık Vanspor üzerinden ne reklam yapalım, ne oyun oynayalım. Nede bir birimizi karalayalım. Eğer samimiyetimden şüphe eden varsa ben her şeye hazırım” diye konuştu.

“BİZ SÖZÜMÜZÜNN ARKASINDAYIZ, O DA SÖZÜNÜN ARKASINDA DURSUN”
Murat Çevik’e her konuda yardımcı olacaklarını belirten Başkan Yenitürk, “Biz Murat beye yardımcı oluruz, kongrede destek oluruz. En güzel şekilde yürütebilmesi için elimizden geleni yapmaya söz verdik. Alacaklarımdan 2,5 milyon feragat ettim. Biz sözümüzün arkasındayız, oda sözünün arkasında dursun. Onun kararlarını aynı şekilde kabul ediyoruz. Vanspor’a kim sahip çıkarsa, Vanspor’u en azından 2. ligde tutacak kim olursa olsun biz her zaman yardımcı olamaya ve alacaklarımdan 2,5 milyon feragat etmeye hazırım. Şahsım olarak Murat Çevik’e inanmıyorum. İnşallah bizi utandırır. Murat beyin yönetimindeki arkadaşlar kadar benimde ona katkım olacak. Ben her zaman sözümün arkasında duracağım. Murat bey olmadı, başka aday çıktı bu vaatlerimin hepsi aynı şekilde geçerlidir. Tek derdimiz Vanspor’dur. Kim olursa olsun biz onun yanında yer alacağız” dedi.

“MURAT BEY 15 TOPLANTIMIZIN HİÇ BİRİNE KATILMAMIŞ”
Başkan adayı Murat Çevik’in hiçbir yönetim kurulu toplantısına katılmadığını söyleyen Başkan Yenitürk, “Şeffaflığa gelecek olursak, 15 defa yönetim kurulu toplantısı yapmışsam, 15’inde de hiçbir arkadaşım bana ulaşılmadı diyemez. Maalesef benim yönetimimde Murat Bey 15 toplantımızın hiç birine katılmamış. Hiç kimse diyemez yönetim kurulunda başkan karar almadan kendi kafasından kararlar verdi. Hiçbir futbolcuyu yönetim kurulu toplantımızda danışmadan sözleşme imzalatmamışız. Ben tek başıma nasıl bir karar vereceğim. Hiç kimse diyemez ben gittim kulüp müdürü bana hesap vermedi. Hiç kimse diyemez yönetim kurulu toplantısında başkan karar almadan kendi başına iş yaptı. Eğer İstanbul’da bir futbolcu ile görüşme yapmışsam, yönetimdeki bütün arkadaşlarıma bilgi vermişimdir. O futbolcuyu araştırmalarını kendilerinden istemişimdir. O futbolcuyla sözleşme yapmadan Van’a gelip yönetim kuruluyla istişare yaptıktan sonra eğer o futbolcuyu uygun görmüşsek kendisini transfer etmişizdir” dedi.

“TESİSİN GİDERLERİ 2,5 MİLYON CİVARLARINDADIR”
Neden aday olmadıklarını açıklayan Başkan Yenitürk, “Bizim altından kalkamayacağız, sıkıntılı bir sürece gireceğimiz, yükümüzün daha çok arttığını tesislerden başlattık. Tesislerde 23 tane personel çalışıyor ve bunların birçoğu kalifiyedir. Bunların hiçbirinin maaşı 4 bin TL’den aşağı değil. Sigortalarıyla beraber 5 bin TL’yi buluyor. Sadece personel maaşı ve sigorta 1.5 milyon TL. Ortalama elektrik, su, doğalgaz giderimiz aylık 35 bin TL’dir. 23 personel ve 28 futbolcu, 4 hocanın yemek giderleri aylık 35 bin-40 bin civarındadır. Tabi ki yükümüz ağırdır. Aylık 12 bin TL’ye otobüs kiralamıştık. Şoförün sigortası ve mazot ücretini verdik. Kulübün işlerini yürütmek için bir araç kiralamıştık. Bununda aylık gideri 5 bin TL’ydi. Bunların hepsini topladığımız zaman tesisin gideri hemen hemen 2,5 milyon civarlarındadır. Bu bizim gücümüzü aşıyor. Belki bir dahaki sene Vanspor’u 2. Lig’de tutamazdık” ifadelerini kullandı.  

“AMACIMIZ GÜÇ BİRLİĞİ YAPMAKTI”
Tek hatasının yönetimini düzenli bir şekilde kuramaması olduğunu belirten Başkan Yenitürk, “Yönetimimi düzenli bir şekilde kuramama sebebimi de buradan açıklamak istiyorum. Çok güzel bir yönetim oluşturmuştuk. İstanbul’dan 8 tane işadamı almıştık. Van’da yönetimimize 4 tane işadamı almıştık. Biz yönetim kurulu sayısını bunun için 14’e çıkardık. Amacımız güç birliği yapmaktı. Bir anda yerel seçimler sonrası, HDP seçimi kazanınca bu arkadaşların hiç biri yönetime girmek istemedi. Kongremize çok az bir zaman kaldı ve biz son iki günde ancak bu şekilde bir yönetim oluşturabildik. Yönetimimizdeki arkadaşlarımız da fedakârlık yaptı. Bizleri yalnız bırakmadılar. Ama bir kısmı memurdu pek fazla katkı sağlayamadı. Bir kısmı işadamıydı onlarda katkı sunmadılar. Biz bu noktada yalnız kaldık. Sıkıntılarımız buradan başladı” diye konuştu. 

“KENDİMCE GEREKENİ YAPTIM”
Yapılan transferleri yönetim kurulu olarak karar verdiklerini belirten Başkan Yenitürk, “Hocamızın fikrini, yönetim kurulu üyelerinin fikri alarak hareket etmişizdir. Bütün transferlerimizde, hocalarımızda bunu yapmışızdır. Servet Yenitürk tek başına nasıl karar verir. Ama benim 15 toplantıma gelmeyen arkadaş, benim şeffaf olmadığımı söylüyorsa, onu da Van halkının takdirine bırakıyorum. Ben kendimce şeffafım, kendimce gerekeni yaptım” diye konuştu.

“ACABA TAKIMIN ÜZERİNDE MİLYONLARCA KREDİ ÇEKİP, TAKIMI BATIRIP ÇEKİP GİDECEKLER Mİ?”
Murat Çevik’in Vanspor’u A.Ş. yapmayı düşündüğünü ve bundan dolayı bazı korkularının olduğunu söyleyen Başkan Yenitürk, “Murat Bey takımı A.Ş yapmayı düşünüyor. A.Ş şahıs üzerine yapılır. Acaba diyorum; takım ileride satılacak mı? Acaba takımın üzerinde milyonlarca kredi çekip, takımı batırıp çekip gidecekler mi? Korkularım var. Bunu yapacak bir insan mı değil. Ama bu benim düşüncelerim. Bir yandan da ileride bu yapılırsa, bu halka nasıl hesap verebilirim diye kuşkularım var. Sen bu takımı ateşe attın derler mi? Bu tereddütlerden dolayı ben Murat beyle detaylı konuşalım, masaya yatıralım, istişare yapalım, güç birliği yapalım, sağlıklı bir karar verelim. Benim tek derdim Vanspor’dur. Kim Vanspor’a sahip çıkacaksa sonuna kadar onun yanındayım. Yaptığım bütün harcamalarda Van’a ve Vanspor’a helal olsun” ifadelerini kullandı.

“EĞER AHDE VEFA OLSAYDI, BENİMLE GÜÇ BİRLİĞİ YAPILSAYDI BUGÜN VANSPOR 1. LİG’DEYDİ”
Yıllardır kazandığını Van’a harcadığını belirten Başkan Yenitürk, “Yeter ki borcum olmasın, namerde muhtaç olmayayım, kuruşuma kadar vermeye yine hazırım. Hiç kimse altındaki aracı götürüp de çıkmaza atmaz. Adayda çıkmasa, Vanspor’da kapansa bu araçlarımda gidecek. Allah etmesin kapansın ama ben her şeyi göze alarak bunu yaptım. Buyursun Van Sevdalıları desinler bende 4 tane aracımın tekerini götürüp veriyorum. Ben gerekeni yapıyorum, keşke herkes benim kadar gerekeni yapsın. Yoruldum dememdeki sebep Van’daki ahde vefasızlık. 10 yıl Vanspor 3. Lig’de mücadele etti, en az 3-4 başkan değişti. Ben 1 yıl içerisinde Vanspor’u 2. Lig’e çıkardım. Eğer ahde vefa olsaydı, eğer benimle güç birliği yapılsaydı bugün Vanspor 1. Lig’deydi” dedi.

“TEK DÜŞÜNCEMİZ VANSPOR’DUR”
Gelmiş geçmiş başkanların içerisinde en çok eleştirilen başkan olduğunu söyleyen Başkan Yenitürk, “Bırakmamın gerekçelerinden birisi de budur. İnşallah Murat Bey bu doğrultuda bizi utandırır, inşallah Vanspor biraz daha ileriye gider. Onun yönetimindeki bir arkadaş gibi bizde onun yanında yer alırız. Bütün hedefimiz, bütün amacımız Vanspor’dur. Tek düşüncemiz Vanspor’dur. Seçimde Vanspor’a sahip çıkacağını inandığımız kimse o kazanacak. Önüne gelen bey aday oldum, ben kazanırım diye bir şey yok. Yönetim kurulumuzun tamımı delege ve üyedir. Şehrimizde, belediyede, taraftarlarımızın içerisinde üye olan arkadaşlarımız var. Herkesin hedefi Vanspor’a kim sahip çıkacaksa, inandığımız kimse onu destekleyeceğiz. Şuanda Murat Beyin dışında aday yok. Murat beyle yan yana olurum, el ele olurum, sonuna kadar destekte veririm. Bundan hiç kimsenin tereddüttü, şüphesi olmasın. Benim sadece bazı tereddütlerim var ve onları anlattım. İnşallah bizleri utandırır. Sonuç ne olursa olsun sık eleyip, sık dokumak zorundayız” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem