Vanspor Başkanı Servet Yenitürk, 'dostluk kazanmadı'

Vanspor FK Kulübü Başkanı Servet Yenitürk, Pazar günü oynanan Vanspor ve Sakarya maçında yaşanan ırkçı saldırılarla ilgili konuştu.

Van Haberleri 5.11.2019 22:50:24 0
Vanspor Başkanı Servet Yenitürk, 'dostluk kazanmadı'
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Ligde yaşadığı düşüşe dur demek için Sakarya deplasmanına çıkan Vanspor ’un yüzü gülmedi. Bunun yanında ırkçı saldırı ve hakemin tutarsızlığı da yenilginin tuzu biberi oldu. TFF 2. Lig’de mücadele eden Van temsilcisi ilk yarıda güzel bir oyun ortaya koymasına rağmen maçı 4-2 kaybetti. İlk yarıdan sonra Vanspor camiasına yapılan ırkçı saldırı, maçın kaderini değiştirdi. Van’da siyasi parti, STK ve kurum yetkilileri tarafından Vanspor’a yapılan ırkçı saldırı kınandı. Konuyla ilgili son olarak açıklamalarda bulunan Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, maçta asıl önemli olan durumun dostluğun kazanması olduğunu, ancak Sakarya’da yapılan maçta gerek saldırılar, gerekse de hakemin tutarsızlığından dolayı dostluğun kazanmadığını belirtti.

Geçtiğimiz Pazar Sakaryaspor’un ev sahipliğinde oynanan maçta ırkçı saldırı ve hakemin tutarsızlıklarından dolayı mağlup olduklarını söyleyen Yenitürk, “Üstün olduğumuz maçı kaybettik. Kazanmamız gereken bir maçta farklı mağlup ayrılmamız önemli değil, elbet bunu telafi ederiz. Önemli olan bu maçta dostluğun kazanmasıydı bu olmadı. ”dedi.

FUTBOLDA İSTENİLMEYEN SALDIRILARA MARUZ KALDIK
Pazar günü oynanan Sakaryaspor maçıyla ilgili açıklamalarda bulunan Vanspor kulüp Başkanı Servet Yenitürk, Sakaryaspor deplasmanına kesin galibiyet için gitmiştik. Ne yazık ki daha maç başlamadan futbolda istenilmeyen saldırılara maruz kaldık. Yönetimimize, teknik kadromuza, futbolcularımıza ve taraftarlarımıza yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Sakarya'da futbola yakışmayan görüntülere maruz kalmamıza rağmen takımımız sahada skor üstünlüğünü eline geçirmesiyle bu kez de hakemin tutarsız yönetimi devreye girdi.

BÜTÜN HAKSIZLIKLARI BİRLİKTE YENECEĞİZ
Galibiyetten önce dostluğun öneminden söz eden Yenitürk, “Üstün olduğumuz maçı kaybettik. Kazanmamız gereken bir maçta farklı mağlup ayrılmamız önemli değil, elbet bunu telafi ederiz. Önemli olan bu maçta dostluğun kazanmasıydı bu olmadı. Vanspor Doğu ile batı arasında gönül köprüsüdür. Bu köprüyü yıkmaya kimsenin gücü yetmez. Sakarya'da haksızlıklara ve saldırılara maruz kalarak maçı kaybettik. Ama yılmayacağız yıkılmayacağız. Bütün bu haksızlıkları birlikte yeneceğimize ve takımımızı yeniden şaha kaldıracağımıza inanıyorum diyen Yenitürk, Sakarya'da yaşananların takipçisi olacağız ve hakkımızı sonuna kadar savunacağız, dedi.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem