Vanlılar işsizlik için neler söyledi?

Türkiye’de zaman zaman işsizlik oranları dönemsel olarak değişmekte. Bazı yıllar işsizlik artarken bazı yıllarda işsizlik olmasına rağmen rakamsal olarak azalmakta. 

Van Haberleri 11.10.2021 22:22:53 0
Vanlılar işsizlik için neler söyledi?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kimi işverenler vatandaşların iş beğenmediğini ifade ederken kimi vatandaşlarda işsizlikten yakınıyor. Vangölü TV olarak vatandaşlara sorduk. İşte cevaplar. 
-İşsizlik olduğunu söyleyenler yalan söylüyor. Dükkânlarda eleman aranıyor yazısı yazılıyor aradan 20 gün geçiyor tekrar gidiyorum eleman bulamadınız mı diye gelenlerin işi beğenmediklerini söylüyor.1000 lira ile ve sigortasız çalıştırıldıklarını söyleyenler yalan söylüyor. Hiç bir esnafın vicdanı kabul etmez 1000 liraya kimseyi çalıştırmayı. Bu gün Van’da inşaatlarda çalışanların günlük aldıkları para 130 liradır. Yeter artık bu memlekete iftira atmayın yazıktır. Ben çok zorluk çektim okulu lastik ayakkabı ile bitirdim, şimdi benim torunlarımın ayakkabıları dolaplara sığmıyor.
-Van’da iş arıyoruz, bir oyun salonunda eleman ihtiyacı vardı, görüşme sağladıktan sonra bize dediler ki; “sabah 7 de dükkânı açacaksın ve gece 11 de dükkânı kapatacaksın. Maaş olarak 1500 lira ve sigorta yok.” 18 saat çalıştırılıyor özel hayatın diye bir şey kalmıyor. 
-İşsizlik sorunu devam ediyor. Binlerce genç işsiz geziyor. Çoğu insan bu durumdan dolayı gurbet hayatı yaşıyor. Bazı kurumlarda aynı soy isimden birkaç kişi olurken bazı ailelerde ise hiç çalışan yok. Her yerde eleman aranıyor deniliyor. Acaba hangi şartlarla çalıştırılıyor, günlük 50 lira ayda 1500 liraya sabah saat 7 de iş başı yaptırılıyor gece geç saatlere kadar. 
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem