Vanlı siyasetçilerden, belediye ve STK başkanlarından Yunan vekile sert tepki

Brüksel'de düzenlenen Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda Türk bayrağını yırtma küstahlığını gösteren ırkçı Yunan milletvekilline Türkiye'den sert tepki geldi. 

Van Haberleri 1.02.2020 10:59:01 0
Vanlı siyasetçilerden, belediye ve STK başkanlarından Yunan vekile sert tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Brüksel’de düzenlenen AP Genel Kurulu’nda Yunanistan’ın ırkçı vekili Ionnis Lagos bir alçaklığa imza attı ve kürsüde Türk Bayrağı’nı yırttı. 

Türkiye ve dış ülkelerde vatandaşlar sosyal medya hesapları üzerinden yapılan saygısızlığa tepki yağdırdı. Ülke genelinde her kesim tarafından kınanan durum Van’da da Türk Bayrağına yapılan saygısızlık siyasi parti il başkanları STK başkanları ve kurum amirleri tarafından kınandı. 

VANLILAR BAYRAĞA SAHİP ÇIKTI

Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, "Bu bayrak inmez, bu ezan susmaz, bu ülke bölünmez, bu millet diz çökmez, bu devlet inşallah ilelebet payidar kalır." Cumhurbaşkanı Erdoğan Recep Tayyip Erdoğan..

Ak Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, Avrupa, şımarık çocuğuna sahip çık!.. Bayrağımıza uzanan elleri dün nasıl kırdıysak, bugün de kırarız. Avrupa’da artan ırkçılık ve İslam düşmanlığı AP Parlamentosu'nda onursuzca yapılan şovda bir kez daha kendini göstermiştir. Bu onursuzca davranışı kınıyorum!..

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir. Avrupa’nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin. Avrupa İslam karşıtlığı ve ırkçılığa artık dur demeli…

Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say, Bayrağın kıymetini ve anlamını bilen hiç kimse bayrak yırtmaz. Ama bunu “şımarık çocuklar” bilmez. Onlara bilmediklerini de hadlerini de bildirmek boynumuzun borcudur…

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Başlar düşmeden bu bayrak düşmez ve sizi bir daha denize dökmeden bu başlar düşmez. #HaddiniBilYunanistan

Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal. Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal! Şeklinde bir paylaşım yaparak sosyal medya hesabını Al bayrakla donattı.

Van Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “Bayrak ülkelerin ayırt edici kutsalıdır, anlamıdır! Sıradan bir Yunan parlamenterin bayrağımıza yönelik faşist tutumu kabul edilemez. Kınıyoruz!

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal. Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!

Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Van Şube Başkanı Mehmet ALİ Uca, Bu Bayrak’ta "Vatan" ve "Kan" vardır, “İman” ve "Din"vardır, "Mücadele" ve “Huzur” vardır.. Bayrağımız sonsuza dek dalgalanacaktır.Bu ülkede ne Ezanı susturabilir, ne de Bayrağı indirebilirsiniz.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği  (ASKON) Van Şube Başkanı Şeref Gültepe, Bayrak Namustur Şereftir Haysiyettir. Ancak anlamını bilen bir millet değerini bilir.

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Söz bulamıyorum söylemeye. #Greece

Doğu Anadolu kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Ne güzel de demiş atalarımız: İtten post, Yunan’dan dost olmaz... #Greece

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem