Vanlı öğrencilerden lösemi çocuklar yararına kermes

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencileri, LÖSEV yararına kermes düzenledi.

Van Haberleri 7.11.2019 17:31:01 0
Vanlı öğrencilerden lösemi çocuklar yararına kermes
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Lösemiler haftası dolayısıyla öğrencileri bilinçlendirmek farkındalık oluşturmak adına Van Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, okul bahçesinde kermes düzenledi.

Van Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi bahçesinde lösemi çocuklar yararına düzenlenen kermese İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer,  Okul Müdür, Müdür Yardımcılar, STK, Öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK
Yapılan etkinlikle ilgili açıklamada bulunan İpekyolu Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, bu hafta lösemiler haftası olduğu için, lösemiler haftası nedeniyle, bizim Mehmet Akif Ersoy lisesinde bir okul müdür yardımcımız var Oya Orhan, bu lösemi çocuklara karşı duyarlı bir öğretmenimiz, lösemi çocuklarla ilgili bir dernek kurma çalışmaları da var. Beni aradı ve lösemi çocuklar yararına bir çalışma yapmak istiyorum. Okulda böyle bir çalışma yapmam için müsaadeniz var mı, bizde ona gereken izinleri verdik. Okulda Mehmet Akif Ersoy Lisesinin öğrencileri, kendi evlerinde hazırladıkları, dolma, kek, börek, tatlılar, çiğköfte, kısır gibi yemek ürünleri getirip, muhtarlarımızın bilgisi dâhilin de, mahalleli, öğrenci ve velilerimizin de, katılımıyla, lösemi çocuklar yararına bir kermes düzenlendi. Burada ki amaç para yardımından ziyade, bir farkındalık oluşturmak, lösemili çocuklara ilgi çekmek ve bununla ilgili Van İlimizde farkındalık oluşturmak amacımız buydu. Bizde bu anlamlı çalışmalara bizde şube Müdürlerimizle katılım sağladık.” Dedi.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA MORAL OLALIM
Lösemi çocukların morallerinin yüksek tutulmasıyla sıkıntıların aşılabileceğini ifade eden Yavuzer, “Bundan sonraki süreçte, arkadaşlarımız bu konuda daha donanımlı bir şekilde örgütlenmeyi planlıyorlar. Bu anlamda lösemili ailelere, ulaşmak, bunların dertleriyle dertlenmek ve çocukların hem tedavi, hem de eğitimlerinde geri kalmamaları için ortak bir çalışma yapacağız. Yapılan çalışmalar, erken teşhis konulan hastalıkların, hastalarımızın yüzde 85’inin tedaviye olumlu yanıt verdiği, dolayısıyla, erken teşhisin çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Bu bağlamda, erken teşhisi yapılan öğrencilerin, çocuklarımızın olumlu cevap verdiği, öğrencilerimizin ve çocuklarımızın morallerinin yüksek tutulması gerekiyor, hem onların eğitimi, hem de anne baba eğitimi açısından, millî eğitim müdürlüğü olarak elimizden geleni yapma gayreti içindeyiz. lösemi çocuklarımızla ilgili çalışmalarımız sürecek lösemili çocuklarımıza umut olmak için, onları mutlu etmek için bizde gerekli çalışmaları yapacağız.” Şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem