Vanlı İşadamı Zahir Kandaşoğlu, "Aç kalalım ama hasta olmayalım"

İran ile Türkiye arasında bulunan Kapıköy Sınır Kapısı'nın kapatılıp kapatılmaması ile ilgili sosyal medyadaki paylaşımların dalga geçmek gibi olduğunu söyleyen Van TSO Eski Başkanı Zahir Kandaşoğlu, "Bir insanın hayat?

Van Haberleri 22.02.2020 14:40:06 0
Vanlı İşadamı Zahir Kandaşoğlu, "Aç kalalım ama hasta olmayalım"
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Çin’de ortaya çıktıktan sonra dünyada yayılmaya başlayan son olarak da İran’'ın açıkladığı Corona Virüs ölümleri ile ilgili sosyal medyada yalan yanlış yapılan paylaşımlar nedeniyle Van'da panik havası oluşturdu. 

TEDBİRLER ALINIYOR SÜREÇ BAŞARILI YÖNETİLİYOR
Corona Virüs ile ilgili alınması gereken tedbirler ve yönetilmesi gereken süreç ile ilgili olarak Van Postası Gazetesine açıklama yapan Van TSO Eski Başkanı Zahir Kandaşoğlu, "Corona Virüs konularının sosyal medyada adeta gırgır geçer gibi yok Kapıköy Sınır Kapısı kapatılsın, yok kapatılmasın şeklinde gündeme getirilmesini doğru bulmuyorum. Devletimiz gerekli tedbirleri alıyor ve almaya devam edecek.Devletimize güveniyoruz, çünkü bu konuda bugüne kadar başarılı bir süreç yürütüldü. Yürütülen sürece yapılan bilgilendirme ve açıklamalar doğrultusunda hepimizin destek vermesi gerekiyor” dedi.

KAMUOYU DOĞRU BİLGİLERLE SÜREKLİ BİLGİLENDİRİLMELİ
Bazı kişilerin sosyal medyada adeta dalga geçer gibi kapı kapansın veya kapı açık kalsın şeklindeki paylaşımlarını eleştiren Kandaşoğlu, “Bu işin şakası yok, bir kişi gelse Van’a bu işin önünü kimse alamaz” diyerek gerekli önlemlerin büyük bir ciddiyetle alınması ve kamuoyunun da sürekli bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi. 

SAĞLIĞIMIZIN OLMADIĞI YERDE MALIMIZIN ÖNEMİ YOK
Sağlığın her şeyden önemli olduğuna dikkat çeken Kandaşoğlu, "Devlet Kapıköy, Esendere ve Gürbulak kapılarına gelip sistemini kurdu, gerekli tedbirleri aldı. Almaya da devam ediyor. Konu ile ilgili gerekli bilgilendirmeler de yapılıyor. Ancak bunun şakası yapılmaz, gırgır geçer gibi sosyal medya üzerinden insanların hayatını alt üst edecek şekilde bir bilgi kirliliği, bir algı operasyonunun yapılması doğru değil. Her bir insanımızın sağlığı önemli, sağlımızın olmadığı yerde malımızın mülkümüzün veya ticaretimizin hiçbir önemi yok” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem