Vanlı gazeteciler istişare toplantısında kent gündemini değerlendirdi

Van’da ulusal ve yerel basın mensupları kent gündemini ve mesleki konuları istişare etmek üzere bir araya geldi.

Van Haberleri 24.01.2020 13:23:25 0
Vanlı gazeteciler istişare toplantısında kent gündemini değerlendirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.01.2020 13:23

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van’da ulusal ve yerel basın mensupları kentin konularını ve sorunlarını istişare etmek, kent gündemini değerlendirmek üzere Medya Muhabbet Grubu adı altında Şişli Öğretmenevinde bir araya geldi.

Van Şişli Öğretmen Evi Toplantı Salonunda düzenlenen programa, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlük Özel Kalem Müdürü Dr. Ali Kılıçer, Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç, Türkiye Gazetesi Van Bölge Temsilcisi Haşim Talay, İHA Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz, Van Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürü Abdullah Kadan, Şehrivan Yayın Grubu Başkanı Ömer Aytaç Aykaç, Yeni Şafak ve Yeni Akit Gazetesi Van Temsilcisi Kenan Gül, Bölge Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş, Van Postası Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ziya Türk, Van FM Genel Yayın Yönetmeni M. Sedat Dicle, Van Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hikmetullah Yetkin, Van Valiliği Basın Danışmanı Osman Bekleyen, Edremit Belediyesi Basın Yayın Müdürü Serkan Aslan, Tuşba Belediyesi Basın Yayın Müdürü Şabettin Akkuş, İHA Van Bölge Haber Müdürü Salih Akkuş, Van İl Sağlık Müdürlüğü Basın Danışmanı Adem Yılboğa, Van SBÜ Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Basın iletişim ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Gülistan Elmas, 112 Acil Servis Basın İletişim Sorumlusu Demhat Şahin Uyar ve İkinisan Gazetesi Muhabiri Yunus Tuğrul katıldı.

“GAZETECİLİK İLE SOSYAL MEDYA FENOMENLİĞİ KARIŞTIRILMASIN”
Ayda bir düzenlenmesi planlanan, sosyal medya fenomenliği ile gazeteciliğin karıştırılmaması gerektiğine dikkat çekilen toplantıda, “Sosyal medya fenomenleri duydukları bilgileri teyit etme ihtiyacı olmadan paylaşıyor. Çoğu zaman abartılı ve yanlış bilgiler ile toplumun yanıltıldığına ve infiale sürüklendiğine tanık oluyoruz. Gazeteciler ise edindikleri bilgileri doğrulatmadan ve belgelemeden yayınlamadığı için güvenilir kaynaktır. Ayrıca gazetecilerin yayınladıkları haberler için resmi muhataptır, yanlışlık varsa düzeltme veya tekzip edilebiliyor, hukuki yaptırımlar uygulanabiliyor. Ancak sosyal medya için bunlar mümkün değil. Hiçbir kurum ve kuruluş bir basın açıklaması için sosyal medya fenomenlerini çağırmıyor, basın bültenlerini onlara göndermiyor. Bu nedenle sosyal medya fenomenlerinin konum ve durumları ile gazetecilerin konum ve durumları karıştırılmamalı” denilerek gazetecilik mesleğinin önemine dikkat çekildi. 

“VEFAT EDEN GAZETECİLERE MAİL GÖNDERİLMESİN”
Kurum ve kuruluşların basın mensupları listesini yeniden güncellemesi gerektiğine dikkat çekilen toplantıda, “Kurum ve kuruluşların basın açıklamalarında gazetecilik mesleğini bırakmış olanlar ile vefat etmiş olanlara da mail gönderiliyor. Kurumlar gazeteci olanlar ile olmayanları, aktif gazetecilik yapanlar ile yapmayanları ayrıştırarak basın listesini yeniden güncellemeli” denildi.

“GAZETECİLİK BASKI VE ŞANTAJ ARACI OLAMAZ”
Gazeteciliğin bazı kişiler tarafından baskı ve şantaj aracı olarak kullanıldığı iddialarından rahatsız olduklarını belirten gazeteciler, “Para ile sipariş haber yapılamaz, verilmeyen reklam veya mesaj yayınlanıp gazetecilik gücü kullanarak tahsilat yapılamaz. Gerçek bilgi ve belgeye dayanmayan iddialar haberleştirilemez ve haberlerde kamu yararı gözetilir. Gazetecilik mesleğini menfaate, ranta, tehdit ve şantaja dönüştürdüğü iddia edilen kişilere, kurum ve kuruluş yöneticileri ile siyasetçiler ve STK temsilcileri itibar etmesin. Tam aksine deşifre etsinler ki gazetecilik mesleğini kirletmeleri engellensin. Çünkü bunlar nedeniyle gazetecilik mesleğinin itibarı zedeleniyor” diyerek mesleki duyarlılık ve dayanışma çağrısında bulundu. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ