Vanlı Besiciler, “Yem, saman fiyatı çok yüksek”

Van’ın İpekyolu İlçesine Bağlı Bostaniçi mahallesinde bulunan Canlı Hayvan Pazarına gelen vatandaşlar yem, saman fiyatlarının yüksek olmasından şikâyetçi.

Van Haberleri 21.09.2021 19:37:06 0
Vanlı Besiciler, “Yem, saman fiyatı çok yüksek”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Küçükbaş hayvancılıkta Türkiye’de birinci sıralarda yer alan Van’da, besiciler hayvan fiyatlarının meydanda düşük olduğunu kasaplar ve marketlerde ise et fiyatlarının çok yüksek olduğunu, hayvanlar için aldıkları saman, kepek gibi ürünlerin fiyatlarından yakınarak bu konudaki sıkıntılarını Vangölü TV’ye anlattı. 
İşte vatandaşın dert yandığı görüntüler;
Rıdvan; 20 yıla yakındır burada çalışıyorum. Satışlar çok kötü. Hayvanlar çok düşük fiyatlardan gidiyor. Kasaplar çalışmıyor. Burada etin fiyatı 40-44 lira iken Kasap ve marketlerde 60 lira. Hayvan pazarında işlerimiz durgun buradaki esnaf çalışamıyor. 
Raif Yoğun; Van Gürpınar’ıyım ama Gaziantep’te oturuyorum. Hayvan alım satımı içini buraya geldik. Burada herhangi bir çalışma yok. Burada dışarıyı cezbedecek müşteri çekecek bir kapasite yok. Burada belediyelerin de bir çalışması da yok. 
-İş yok hayvanlarımızı satamıyoruz. Burada yoğunluk var çok kişi görünüyor ama işi yapamıyorlar boş bir kalabalık var. 
Zeki; Buraya demirler bırakmışlar. Hayvanlar içinde kayboluyor. Piyasa çok kötü. Hayvanlar çok ucuz ve satılmıyor, yem fiyatları çok pahalı. Daha güzel bir meydan yapılsa daha iyi olur. 
Celal Bağrıcan; Çiftçi olarak tükendik. Hiçbir şey alınmıyor. Kepek fiyatı 80 lira, arpa 150, samanın tonu bin lira. Çiftçi olarak çok zor durumdayız. Hayvanların durumu da iyi değil. Meydan da temizlik yapılmıyor. Pislik içerisinde gelip gidiyoruz. Yetkililerden ricamız çiftçilere destek versinler. Hayvanlara bakamıyoruz. Şuan bir hayvanın maliyeti 2 bin lira. Bu durumda hayvana nasıl bakalım. Çiftçi olarak bitmişiz böyle giderse bunları bırakacak. 
Mikail;  Bu yıl hayvan satışları hiç iyi değil. Hayvanlar satılmıyor ve perişan olmuşuz. Çiftçilere destek versinler. Hayvanlarımız böyle para etmiyor. 
-Piyasa çok düşük. Saman, arpa fiyatları çok yüksek. Geçen yıla göre piyasa çok durgun. Artık kimse hayvanları alıp beslemiyor. Hayvanlarımız da çok ucuz. 
Baki; Şuan piyasa çok durgun. Hayvanlar satılmıyor. Millet perişan durumda. Hayvan fiyatları yükseltilse İyi olur. Çünkü masraflarımız çok. 
Eşref Erkoç; Burada demirler yapılmış bunlar nasibimizin önünü kapatıyor. Batıda bir yer olsaydı bu halde olmazdı hayvan pazarı. 
Nizamettin; Yem ve saman fiyatları çok yüksek. Fiyatalar düşürülse iyi olur. Hayvanlarımız zayıf kalıyor. Bu yüzden müşteriler almıyor. Alanda satanda haklı bu durumda.
Fazıl Çetin; İşlerimiz yok. Yem, saman fiyatları çok pahalı. Yem fiyatları ucuzlarsa iyi olur.  
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem