Van’ın demir yumruklu boksörü mersinden Türkiye şampiyonluğu ile döndü

Türkiye Boks Federasyonu 2019 faaliyet programında yer alan ve Mersin’de 44 ilden 428 sporcunun katılımı ile yapılan Liseler Arası Türkiye Boks Şampiyonasına katılan Vanlı boksörler farklı kategorilerde 1 Türkiye Şampiyonluğu ve 1 Türk

Van Haberleri 26.04.2019 09:44:37 0
Van’ın demir yumruklu boksörü mersinden Türkiye şampiyonluğu ile döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.04.2019 09:44

Türkiye Boks Federasyonu 2019 faaliyet programında yer alan ve Mersin’de 44 ilden 428 sporcunun katılımı ile yapılan Liseler Arası Türkiye Boks Şampiyonasına katılan Vanlı boksörler farklı kategorilerde 1 Türkiye Şampiyonluğu ve 1 Türkiye üçüncülüğü madalyasının sahibi oldular.

Liseler Arası Türkiye Boks Şampiyonasına katılan Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü boksörlerinden Seyyidahmed Gevaş 80 kiloda Türkiye Şampiyonu olurken, Yakut Yılmaz ise 54 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu. Vanlı boksörler liseler arası Türkiye Boks Şampiyonasında Van’ı 1 Türkiye Şampiyonluğu ve 1 Türkiye üçüncülüğü derecesi kazanmanın mutluluğunu yaşadılar. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz yaptığı açıklamasında, “Türkiye Boks Federasyonumuz tarafından Mersin’de 428 sporcumuzun katılımı ile gerçekleştirilen Liseler Arası Türkiye Boks Şampiyonasına bizlerde ilimiz, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Boks Takımı adına 4 sporcumuz ile katılım sağladık. Zorlu ve 14 farklı sıklette mücadele eden sporcularımızdan 80 kiloda Seyyidahmed Gevaş Türkiye Şampiyonu olurken, Yakut Yılmaz ise 54 kiloda Türkiye Üçüncülüğünü ilimize kazandırdılar. Müsabakalara katılan sporcularımızın sergiledikleri üstün performansları federasyon yetkilileri ve diğer illerden katılım sağlayan antrenör ve gözlemcilerimiz tarafından da büyük bir beğeni topladı. Bu sporcularımız ile yaklaşık 8 yıldan fazla bir süredir çalıştırmaktayız. Sporcularımızın ulusal müsabakalarda ilimizi en iyi şekilde temsil ederek kazandıkları başarıları gösteriyor ki, bu sporcularımız ülkemizi uluslar arası müsabakalarda da en iyi şekilde temsil edebilme kapasitesine sahiptirler. Bu başarılarımızın temelinde disiplinli ve düzenli çalışmalar yer almaktadır” dedi.

Van’da boks branşının başarı ortalamasının bu denli artmasında il müdürü Nevzat İnanç’ın katkılarının oldukça fazla olduğunu ifade eden Öz, “ İlimiz adına katıldığımız yarışmadan 1 Türkiye Şampiyonluğu ve 1 Türkiye üçüncülüğü ile dönmenin mutluluğunu bizlere yaşatan bütün sporcularımı bir kez daha yürekten kutluyor, bütün sporcu ve boks camiası adına il müdürümüze bir kez daha teşekkür ediyoruz. İnşallah ilimiz adına kazandığımız bu güzel başarıları, Milli Takım adına katılacağımız Boks Şampiyonalarında kazanacağımız şampiyonluklar ile taçlandıracağız. İlimiz adına katıldığımız müsabakalarda bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen başta; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ