Van’dan bir heyet Kapıköy için İran’a gidecek

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe, Kapıköy Gümrük Kapısı’nın tekrar kapandığını ve sorunun çözümü için bir heyetin İran’a gideceğini söyledi.

Van Haberleri 7.10.2021 09:10:21 0
Van’dan bir heyet Kapıköy için İran’a gidecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.10.2021 09:10

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe, Kapıköy Gümrük Kapısı’nın tekrar kapandığını ve sorunun çözümü için bir heyetin İran’a gideceğini söyledi.

Van’ın İran’a açılan ve Türkiye tarafında daha önce izin verilen Kapıköy Gümrük Kapısı’nda, geçtiğimiz günlerde İran tarafının da kapıyı açmasıyla birlikte ilk geçişler başlamıştı. Kapının çift taraflı açılışıyla birlikte süre içinde İran’dan kafileler kentte ağırlanıyordu. Ancak İran’dan alınan ikinci bir kararla Türkiye’ye açılan Razi Sınır Kapısı, tekrar geçişlere kapatıldı. Kapının kapatılmasına ilişkin Van’da TÜRSAB öncülüğünde oluşturulan bir heyet İran’a gidecek.

Konuya ilişkin konuşan TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Özgökçe, 7 günlük İran ziyaretinden Van adına kârlı döneceklerini belirtti. Başkan Özgökçe, “Yaklaşık 20 gün önce İran’dan ülkemize 32 kişilik bir heyet geldi, Van Valimiz ve siyasi aktörlerle burada 3 gün boyunca toplantılar yapıldı. Gelen heyet biz gümrük kapısını açtık dedi, ilk günlerde belli aralıklarla insanlar şehrimize gelmeye başladı. Şu an İran’daki yetkililerle de görüşüyoruz. Maalesef gümrük kapımız şu an tamamıyla kapalıdır. Türk vatandaşı olarak biz gidemiyoruz, İran’dan da ülkemize o görüşmelerden sonra haftanın bazı günleri insanlar geliyor. Gönül ister ki gümrük kapısı sürekli açık kalsın” dedi.

“Gümrük kapımızın durumuna ilişkin görüşeceğiz”

Ekim ayının sonunda Van’dan bir heyetle İran’a 7 günlük bir ziyaret geçekleştireceklerini dile getiren Özgökçe, “Arkadaşlarımızla görüşmeler yaptık. Bu ay sonunda turizm sektörü ve vali yarımcılarımızla birlikte İran’a 7 günlük bir ziyaret yapmayı planlıyoruz. Tabi şu an oradaki randevulara bağlı hareket ediyoruz. İran İslam Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığından TÜRSAB olarak randevu talep ettik. Sektörümüzle birlikte gidip kendilerini ziyaret edeceğiz. Gümrük kapımızın durumuna ilişkin de kendileriyle görüşeceğiz. İran’a gitmişken elimiz boş dönmeyelim istiyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ