Van’daki Ziraat Odalarından, ÇKS’ye başvuru çağrısı

Çiftçilerin çeşitli desteklerden yararlanabilmesi için şart koşulan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı. Van’daki ziraat odaları, üyesi çiftçilere zamanında kayıt yapmaları çağrısında bulundu.

Van Haberleri 13.09.2021 22:37:24 0
Van’daki Ziraat Odalarından, ÇKS’ye başvuru çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

2022 üretim yılı ÇKS başvuruları, ÇKS Genelgesi hükümleri kapsamında 1 Eylül 2021 tarihinde başladı. Başvurular 30 Haziran 2022 tarihinde mesai bitiminde sona erecek.
ÇKS dosyasını kim hazırlıyor?
ÇKS dosyaları çiftçilerin üyesi olduğu, bağlı bulunduğu Ziraat Odası tarafından gerekli belgeler sağlanarak hazırlanıyor.
Dosya daha sonra çiftçi belgesi ile birlikte ÇKS başvurusu için İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine ibraz ediliyor.

Faydalanılan Destekler
Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kaydını yapmış olan çiftçilerin faydalanacağı destekler ise, şunlar:
“Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan Mazot-Gübre Desteği, Sertifikalı Tohum Kullanımı Desteği, Sertifikalı Tohum Üretimi Desteği, Sertifikalı Fidan/Fide Kullanımı Desteği, İyi Tarım Uygulamaları Desteği, Organik Tarım Desteği, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeline Göre Yağlı Tohumlu Bitkiler ve Hububat- Baklagil Fark Ödemesi Desteği, Küçük Aile İşletmesi Desteği, Yem Bitkileri Desteği, Katı Organik - Organomineral Gübre Desteği."

Çiftçilere Başvuru Çağrısı
Van’daki Ziraat Odaları, ÇKS başvuru tarihinin Bakanlık tarafından ilan edilmesiyle birlikte üyelerine gerekli bildirimde bulundular.
Ziraat Odaları, sosyal medya üzerinden ve farklı iletişim yolları kullanarak üyelerine ÇKS başvurularını zamanında yapmalarını istedi.

“Gerekli önlemleri aldık”
ÇKS başvurularıyla ilgili açıklama yapan Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, odada pandemi önlemlerini aldıklarını belirterek, şunları söyledi:
“ÇKS başvuruları dosyaları, odamızda personellerimiz tarafından hazırlanmaktadır. Çiftçi belgelerinde '2022 ÇKS başvurusu için geçerlidir' ibaresinin yer almasına dikkat edilmelidir. Çiftçilerimizin mağdur olmamaları için başvuru dilekçesi ve belgelerini zamanında teslim etmeleri gerekiyor. Ziraat odamızın girişinde çiftçilerimizin dezenfekte olması için sürekli dolu olarak dezenfektasyon sıvısı bulunduruyoruz. Maskesi olmayan çiftçimize maske konusunda yardımcı oluyoruz. Bizim ve çiftçilerimizin sağlığı son derece önemli. Bu pandemi sürecinde oda olarak elimizden geleni yapıyoruz. Biliyoruz ki bu süreci hep birlikte aşacağız. Çiftçilerimizin ve personelimizin sağlığı her şeyden önemlidir. Bu vesileyle yeni üretim sezonunun çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.”


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem