Van'da 'Yenilikçi yöntemlerle kadın çalışanların eğitim yoluyla güçlendirilmesi' projesi

Van Haberleri 20.09.2018 14:03:44 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Hak-İş Konfederasyonu tarafından Van’da, ‘‘Yenilikçi Yöntemlerle Kadın Çalışanların Eğitim Yoluyla Güçlendirilmesi" projesi toplantısı yapıldı.
Hak-İş Van Şubesinde düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Hak-İş Sendikası Van İl Başkanı Abdullah Efeoğlu, iki gün sürecek olan toplantıda kadınların eğitim yoluyla güçlendirilmesi konusunun enine boyuna ele alınacağını ifade ederek, “İki gün sürecek olan toplantılarda üniversite hocalarımız tarafından kadın üyelerimize eğitimler verilecek. Bölgemizdeki kadın üyelerimizin sıkıntıları, problemleri masaya yatırılacak ve bunların çözümü ile ilgili yapılması gerekenler nelerdir, bununla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunulacaktır” dedi.
Bölgede kadın olmanın zorluklarını dile getiren Efeoğlu, “Geçmişte Hizmet-İş Sendikası olarak kadın komitesi kurulması talimatını aldığımızda üç tane yönetici kadın bile bulamıyorduk. Şuan da ise sadece Hizmet-İş Sendikası olarak Van’da 520 kadın üyemiz var. Bu, kadınlar yönünde gelişmişliğin örneğidir. Kadınların bu bölgede çektikleri sıkıntıları, bu bölgede kadın olmanın zorluklarını paylaştık. Hakikaten kadınlar bu bölgede büyük sıkıntılar yaşıyor ama gün geçtikçe bu sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz. Bu bölgede kadınların geçmişte yaşadıkları, kadın haklarının olmadığını ama zaman içerisinde bunu aşabileceğimizi söylüyoruz. İnşallah daha iyi, daha güzel olacak diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan Hak-İş Konfederasyonu Genel Sekreteri Osman Yıldız ise, “Biz sendikacılar olarak bütün işçi arkadaşlarımıza ulaşmak zorundayız. İşçi arkadaşlarımızın sendikalara teşrif etmelerini bekleyemeyiz. Bu bir hizmettir. Bu hizmet, bir hak ve özgürlük mücadelesidir. Dolayısıyla bu hizmeti bizim arkadaşlarımıza ulaştırmamız lazım ” dedi.
Hak-İş Konfederasyonu Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, AK Parti Van Kadın Kolları Başkanı Havva Duran ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdurrahman Çovaz’ın konuşmaları ile devam etti. Toplantıya, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, Oley-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Doğu Anadolu Şube Başkanı Yavuz Ulusoy, Özfinans-İş Sendikası İl Başkanı İlyas Alparslan, STK temsilcileri ve Hak-İş Sendikasına bağlı kadın üyeler katıldı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem