Van’da “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” uygulaması yapıldı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, bu yıl trafik can ve mal kayıplarının bir önceki yılara oranla düştüğünü belirterek, “Trafikte can ve mal kayıplarını minimum düzeye indirmemiz gerekiyor” dedi.

Van Haberleri 7.05.2022 12:33:47 0
Van’da “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” uygulaması yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.05.2022 12:33

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, bu yıl trafik can ve mal kayıplarının bir önceki yılara oranla düştüğünü belirterek, “Trafikte can ve mal kayıplarını minimum düzeye indirmemiz gerekiyor” dedi.

Van’da 7-13 Mayıs Karayolu Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Yayalar için 5 adımda güvenli trafik" sloganıyla bir uygulama yapıldı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in başkanlığında, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez ile çok sayıda trafik polisi personelinin katılımıyla uygulama gerçekleştirildi. İskele Caddesi Atatürk Anadolu Lisesi önünde gerçekleştirilen uygulamada trafik polisi yeleği giyen Vali Bilmez, sürücülere trafik kuralları ve emniyet kemeri konusunda uyarılarda bulunurken, yayalara da yaya geçidini kullanmaları konusunda bilgilendirdi.

“Bu konuda hep birlikte el ele vermeliyiz”

Uygulama sonrası konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez, bugün saat 11.00’de tüm Türkiye’de olduğu gibi Van’da da trafikle ilgili bilgilendirmelerde bulunduklarını belirtti. Trafikte her yıl daha iyiye gitmek, can ve mal kayıplarını azaltmak için hem yaya hem de araç sürücülerinin dikkatli olmaları amacıyla kuralları hatırlattıklarını ifade eden Vali Bilmez, “Sürücülerin emniyet kemerlerini takmaları ve yayaların 5 adımda güvenli yürüyüşü, görünür olmak, yaya geçitlerini kullanmak gibi konularda bir farkındalık çalışması yaptık. Bizler de İskele Caddesinde uygulamamızı yaptık. Hem yayalarımıza hem araç sürücülerimize kuralları anlattık. Bu yıl trafik can ve mal kayıpları bir önceki yılara oranla düşüş oldu. Ancak hâlâ ciddi kayıplar var. Bu yüzden bu konuda hep birlikte el ele vermeliyiz. Trafikte can ve mal kayıplarını minimum düzeye indirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ