Van’da Tuba öğretmenden öğrencilerine uzaktan eğitimle etkinlik

Van Ferit Melen İlkokulu Sınıf Öğretmeni Tuba Yılmaz uzaktan eğitim kapsamında öğrencileriyle düzenlediği canlı etkinlikle tuz seramiği yaptırdı.

Van Haberleri 1.04.2020 23:45:40 0
Van’da Tuba öğretmenden öğrencilerine uzaktan eğitimle etkinlik
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL/ Ziya Türk'ün Haberi

184 ülkede 1,5 milyarın üzerinde öğrencinin yüz yüze eğitimden mahrum kalmasına da yol açan koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’de uzaktan eğitim verilmeye başladı.

Yapılan araştırmalar, koronavirüs salgının yayıldığı ülkelerde okulların kapalı olduğunu, ancak Türkiye'deki gibi ulusal çapta uzaktan eğitim sisteminin kurulamadığını ortaya koydu. 

Van’da da başarılı bir şekilde süren uzaktan eğitim sistemi, kendilerini mesleğine adayan öğretmenleri öğrencileri için farklı projeler üretmeye sevk etti. Ferit Melen İlkokulu Sınıf Öğretmeni Tutba Yılmaz da öğrencileriyle düzenlediği canlı etkinlikle tuz seramiği yaptırdı.

“AMACIMIZ EVLERDE DAHA EĞLENCELİ VE VERİMLİ ZAMAN GEÇİRMEK”
Korona virüsü nedeniyle uzaktan eğitim sistemine geçmelerine rağmen öğrencileri ile iletişimlerini sürdürdüklerini belirten Ferit Melen İlkokulu Sınıf Öğretmeni Tuba Yılmaz, “Öğrencilerimizle ailelerin de katılımı ile düzenlediğimiz uzaktan canlı etkinliğimiz, tahminimden çok güzel geçti. Her bir ailemizle yaptığımız etkinliğin videosu çekildi. Daha sonra videoları birleştirdik ve evde tuz seramiği yapımını bir bütün olarak uygulamalı anlatmış olduk. Burada amacımız, korona virüs nedeniyle yapılan uzaktan eğitime hem aktivite ile destek olmak, hem de bu süreçte çocuklarımızın zamanını daha verimli geçirebilmelerine katkı sunmak. Böylece evde kendi tuz seramiğimizi de yapmış olduk. Son olarak Evde kal Türkiye, hayat eve sığar şeklinde çağrıda bulunmak istiyorum” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem