Van’da taziye yemekleri yasaklandı

Van’da İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan toplantı neticesinde taziyelerde verilen yemekler yasaklandı.

Van Haberleri 27.09.2021 15:38:22 0
Van’da taziye yemekleri yasaklandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

  İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Mehmet Emin Bilmez başkanlığında toplanarak, pandemi ile ilgili değerlendirme yapıp yeni karar aldı.
  Pandemideki son durumunu gazetecilere açıklayan Vali Mehmet Emin Bilmez, vaka sayısı bakımından Van’ın Türkiye ortalamalarına göre iyi olduğunu söyledi. Ancak aşı bakımından Van’ın oranının istenilen seviyede olmadığına dikkat çeken Vali Bilmez, bu oranın yükseltilmesi için seferber olacaklarını ve her türlü tedbiri alacaklarını ifade etti. Havaların soğumasıyla birlikte taziye yemeklerinin kapalı alanlarda yapıldığını vurgulayan Vali Bilmez, taziyelerde yemek ikramının alınan hıfzıssıhha kararıyla yasaklandığını söyledi. Vali Bilmez, “Taziyelerde çay ve su ikramı olabilecek. Ancak yemek yasak. Güvenlik güçlerimiz özellikle öğlen saatlerinde taziye denetimi yapacak. Uyarılara rağmen uymayanlara cezai ve adli işlem yapılacak. Bu konuda da vatandaşlarımızın duyarlı davranmasını bekliyoruz. Bu aylarda düğün sayısının azalması da bizim için önemli bir avantaj. Ancak biz vatandaşlarımızdan düğünlerde mesafe, maske, hijyen ve kişi sayısına dikkat etmelerini istiyoruz” dedi. 
  Hastanelerdeki Covid-19 için ayrılan servisin yüzde 15, yoğun bakımın ise yüzde 30 oranında dolu olduğunu dile getiren Vali Bilmez, “Bu oran geçen ay yüzde 90 civarındaydı. Alınan tedbirler bu oranı düşürdü. Bundan dolayı tedbirlere sıkı sıkıya uymalıyız. Sevdiklerimiz için, sağlık emekçilerimizin iki yıldır verdikleri emeğe saygı için, esnafımızın tekrar sıkıntı yaşamaması için bizim kurallara uymamız gerekiyor. Okullarımız yeniden açıldı. Çocuklarımız öğretmenlerine okullarına kavuştu. Şu ana kadar okullarımızda çok sıkıntı yaşamadık. İnşallah böyle devam eder. Eğitim-öğretimde kesinti olmaması için aşı oranımızı yükseltmeliyiz. Bu konuda her kesimden insana görev düşüyor. Biz eğitimin sekteye uğramaması için bütün tedbirleri aldık. Aşı konusunda resmi kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, toplumun her kesimi ile birlikte seferber olmalıyız ve bu hastalığı yenmeliyiz. Üniversitemiz açıldı. İnşallah ilk 2-3 hafta vaka sayılarımızda artış olmaz ise daha sonra bir artış beklemiyoruz. Kurallara uyma konusunda duyarlı davranan Van halkına teşekkür ediyor, aynı duyarlılığı aşı konusunda da göstermelerini bekliyorum” ifadelerini kullandı. 
Valilik Ali Paşa toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İl Sağlık Müdürü Mahmut Sünnetçioğlu, Çevre Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı, İl Tarım Orman Müdürü İbrahim Görentaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, İl Müftü Yardımcısı Sacit Emiri, Tabipler Odası Başkanı Hüseyin Yaviç, Eczacı Odası Başkanı Fikret Baransel, Van Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Kamil Yavuzer, Büyük Şehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkan Vekili Sedat Ünal katıldı. 
 Kaynak: VANGÖLÜ TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem