Van’da semt pazarları için yeni kararlar alındı

Van Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca Van için alınan yeni kararlar açıklandı.

Van Haberleri 6.05.2021 01:55:44 0
Van’da semt pazarları için yeni kararlar alındı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

 İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 04.05.2021 tarih ve 2021/24 sayılı kararı şu şekilde açıklandı.

YAŞ FİDE SATIŞLARINDA ESNEME YAPILACAK

İlimiz sınırları içerisinde; Tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazaryerlerinin açık olabilecektir. Vatandaşlarımız yaş sebze/meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazaryerine gidip gelebilecektir.

KURULAN SEMT PAZARLARINDA SADECE YAŞ FİDE SATILABİLECEK

Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında kurulacak pazarlarda sadece yaş sebze/meyve ile fide satılabilecektir. Temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecektir.

PAZAR YERLERİNDE SIKI TEDBİRLER ALINACAK

Pazaryerlerinde oluşabilecek yoğunluk göz önünde tutularak Kaymakamlıkların koordinasyonunda mahalli idareler tarafından gerekli tedbirler alınacaktır.

Pazaryerlerine kontrollü giriş/çıkışları sağlamak için belirlenen noktalar haricinde diğer tüm alanların demir bariyer ve benzeri araç/gereç ile kapatılarak kontrolsüz giriş/çıkışların engellenecektir.

Pazaryerlerinde, Sağlık Bakanlığı Çalışma Rehberinde belirtildiği üzere sergi ve tezgahlar arasında en az 3 metre olacak şekilde mesafe bırakılacaktır.

Her bir pazaryerinde gerekli kontrolleri yapmak için başta zabıta olmak üzere yeterli sayıda personel görevlendirilecektir.

PAZARLARDA YOĞUNLUKLARA İZİN VERİLMEYECEKTİR 

Görevlendirilen personel tarafından pazaryerlerinin içerisinde yoğunluk oluşmaması için gerekli tedbirlerin alınacak, bu kapsamda içerdeki yoğunluk azaltılana kadar yeni müşteri girişine geçici olarak izin verilmeyecektir.

Pazaryerlerinde ambalajsız satılan yaş sebze ve meyvelerin tüketicilerce temas edilmeden, doğrudan pazarcı esnafı tarafından hijyen koşullarına dikkat edilerek poşetlenecek ve satışı yapılabilecektir.

İlgili belediyelerce pazaryerlerinde çöp toplama, hijyen ve dezenfeksiyon hususunda gerekli tedbirler alınacaktır.

PAZAR ESNAFI MESLEKİ FAALİYET BELGESİ ÇIKARTMASI ZORUNLUDUR 

Pazaryerlerinde satış yapacak pazarcıların, ilgili meslek odası tarafından düzenlenen  “mesleki faaliyet belgesi” ile “ticari araç görevlendirme belgesini” ibraz etmek ve güzergahla sınırlı kalmak kaydıyla Cumartesi günleri sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem