Van’da ’okula uyum programı’ başladı

Okula Adaptasyon Süreci İçin 1, 5 Ve 9. Sınıflara Uygulanan Uyum Programı Van’da Bugün İtibariyle Başlarken, Öğrenci Ve Velileri Aynı Sırada Oturdu.

Van Haberleri 5.09.2019 12:30:01 0
Van’da ’okula uyum programı’ başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN (İHA) – Van’da, okula adaptasyon süreci için 1, 5 ve 9. sınıflara uygulanan uyum programı Van’da bugün itibariyle başlarken, öğrenci ve velileri aynı sıralarda oturdu.

2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlamasından hemen önce bazı kademelerde eğitim alan öğrenciler, uyum haftası kapsamında 2 gün okula erken başladı. Van’da okula yeni başlayan öğrenciler uyum programına dahil oldu. Uyum programına dahil olan 1, 5 ve 9. sınıf öğrencileri için ilk ders zili de erken çaldı. Uyum programının ilk gününde Hüsrevpaşa İlkokulu ve Ortaokuluna gelen velilerle öğrencileri, ilk gün heyecanı yaşadı.

İHA muhabirine konuşan Sınıf Öğretmeni Seda Taşçı, kendisinin de okulda ilk günü olması nedeniyle öğrenciler kadar heyecanlı ve mutlu olduğunu belirtti. Pırıl pırıl öğrencilerle yeni bir eğitim öğretim yılına başladıklarını ifade eden Taşçı, “Çocuklarımızla bugün sınıfımızın yerini tanıdık. Lavaboların yerini gösterdik. Merdivenlerden inip-çıkmayı ve okul bahçesini nasıl kullanılacağını gösterdik. Giriş-çıkışlarla ilgili konuştuk. Böylece ilk gün için yapılacakları yaptık. Bu yılın herkes için iyi bir eğitim öğretim yılı olmasını diliyorum” dedi.

Özlem Arıoğları isimli öğrenci velisi ise öğrencisiyle birlikte ilk günden okulu gezdiklerini ve sınıf öğretmenini tanıdıklarını söyledi. Öğrencisiyle aynı sıralarda oturmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Arıoğları, bugünün kendisi için yeni bir tecrübe olduğunu kaydetti.

Okulun ilk günü sınıflarını, öğretmenlerini ve sınıf arkadaşlarını tanımanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren minik öğrenciler de okula gelmeden önce heyecanlı olduklarını ancak kısa sürede heyecanlarını yendiklerini ifade etti.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem