Van’da kuyumcular kaç gün kapalı? Nöbetçi kuyumcu olacak mı? Kuyumcular neden kapalı?

Van’da korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kuyumcular kepenk indirdi.

Van Haberleri 8.04.2020 15:53:20 0
Van’da kuyumcular kaç gün kapalı? Nöbetçi kuyumcu olacak mı? Kuyumcular neden kapalı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Korona virüs salgını nedeniyle Ülke genelinde korona virüsü nedeniyle kapatılan iş yeri listesine kuyumcularda eklenerek kepenk indirdi. Van Kuyumcular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırımoğlu başkanlığında alınan kararla Vanlı kuyumcular yeniden kapatma kararı aldı. 

Altın bozdurmak isteyen vatandaşlar ise nöbetçi kuyumcu uygulaması yapılmasını istiyor. Buna göre Van’da nöbetçi kuyumcu uygulamasına geçiş yapılacak mı? Kuyumcular kaç gün kapalı kalacak. Merak edilen detaylar haberimizde…

NÖBETÇİ KUYUMCU UYGULAMASI YOK
Kısıtlı bir kapatma işlemi olduğu için nöbetçi kuyumcu uygulamasına geçmediklerini söyleyen Başkan Yıldırımoğlu, "Geçtiğimiz hafta sadece bir hafta kapalı kalma kararı aldığımız için nöbetçi kuyumcu uygulaması başlatmadık. Bu hafta ülkemiz ve ilimiz genelinde salgından dolayı sorunlar yaşanırken, kuyumcu esnaf ve vatandaşlarımızın sağlığı açısından kapatma süresini bir hafta daha uzattık ama salgının etkisi geçmedi dedi.

Yıldırımoğlu, “Van Valiliği ile görüşerek Bakanlıklarımızdan virüsle ilgili iyi bir gelişme duyana kadar kuyumcularımızı kapatma kararı aldığımızı belittik. Ülkemizden korona virüs etkisi geçmeden gerek kuyumcu esnafımız gerekse de vatandaşlarımızı tehlikeye atamayız. Kurallara uyarsak bu salgını da el birliğiyle yenebiliriz, bugün alacağımız v satacağımız altınlar canımızdan önemli değil, iyi bir süreç için bekleyelim.  Bu süre içerisinde nöbetçi uygulaması gerçekleştirirsek bu diğer kuyumcularımız için de haksızlık olacak. Bizde vatandaşımızın mağdur olmasını istemiyoruz, uzun bir süre kapalı olma durumu olsaydı yine vatandaşımıza hizmet için nöbetçi uygulamasını faaliyete alırdık. Kısa süreli kapatma olduğu için böyle bir çalışma gerçekleştirmedik. Salgının ne zaman yok olacağını kimse bilemez, Çin’de bir anda etsini yok etmeye başladı, ülkemiz içinde bu söz konusu evde kalırsak 14 kurala uyarsak bizde bu salgını yenebiliriz.” diye konuştu.

HERKESİN EVDE KALMASINI TAVSİYE EDİYORUZ
Vafa Özkan, “Çoğu vatandaş korona virüsü için ne önlem alıyor ne de ciddiye alıyor. Bu ciddi bir sorundur. Herkesin evde kalmasını tavsiye ediyoruz. İnsanlar işlerini halletsin diye işyerimizi açtık ama yeniden kapatmak zorundayız bu kapatma kararı hem biz ve ailemiz, hem de vatandaşlarımızın sağlığı açısından daha iyi olacak. Korona virüsünü yenmek için evde kal çağrılarına uyalım, sevdiklerimizi, ailemizi, çevremizi bu şekilde koruyalım.” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK ALTINDAN ÖNCE GELİR
Kuyumcu esnafı Akif Ölmez, “Yaklaşık 35 yıldır cumhuriyet Caddesinde kuyumculukla uğraşıyoruz. Bizler de kurallara uyduk iş yerimizi açmadık Pazartesi açtık çoğu vatandaşımızın ihtiyacını karşıladık. Çünkü Van ekonomisinin bir kısmını da kuyumcular sağlıyor. İhtiyaçtan altın bozan oluyor. Bizler de önlem alarak açtık ama tehlikeli bir durum olduğundan kendimiz, aile ve vatandaşlarımızın sağlığı için tekrar kapatma kararı aldık sağlık altından önce gelir, kısa bir süre sonra vatandaşlarımıza hizmet etmeye yine devam edeceğiz. Van evde kal çağrılarına uyuyor gibi görünüyor. Bu tedbirleri alırsak en kısa sürede bunun biteceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem