Van’da hırsızlık oranlarında düşüş yaşandı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekile Mehmet Emin Bilmez 2021 yılı değerlendirme toplantısında aile içi şiddet ve hırsızlık ile ilgili verileri açıkladı. 

Van Haberleri 11.01.2022 23:56:14 0
Van’da hırsızlık oranlarında düşüş yaşandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV/ÖZEL
 Bu yıl hırsızlık konusunda ciddi bir düşüşün sağlandığını açıklayan Vali Bilmez, “bu yıl oto hırsızlığı geçen yıla oranla yüzde 35 düşerek 52 araçlık bir düşüş sağlandı. Evlerde gerçekleşen hırsızlık rakamı da 688 evden 577 eve düşerek yüzde 19’luk ciddi bir düşüş yaşandı. İş yeri ve kurumlarda gerçekleşen hırsızlık oranı da yüzde 24 gerileyerek 421 olayla sınırlı kaldı ”dedi. 
“KADES KULLANIMI NOKTASINDA CİDDİ BİR ARTIŞ VAR”
“Bir güzel gelişmede kadına karşı şiddetin önlenmesi için İçişleri Bakanlığı’mız ciddi bir seferberlik başlattı. Bu konu içinde uygulamamız üzerinde bildirdiği zaman hemen emniyet ve jandarmaya ihbar ulaşıyor konumu ve takibi de yapılmaktadır. Uygulamamızın kullanımı noktasında ciddi bir artış var. Türkiye genlinde yüzde 50’lik bir artış olurken, Van da bu rakam geçen yıla oranla 3 katı artmış durumda. Geçtiğimiz yıl ihbar sayısı 239 iken bu yıl 1517. Burada olaylar da bir artış olduğunu tahmin etmiyorum, ama uygulamadan yararlanma konusunda artış olduğunu değerlendiriyoruz. İnşallah bu sayı gittikçe de artar”.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem