Van’da engelli rampalarına engel olan sorumsuzlar var

Van’ın İpekyolu ilçesindeki birçok cadde ve sokakta engelliler için yapılmış rampalar sorun olmaya devam ediyor. Birçok engelli birey, rampaların önüne park eden araçlar nedeniyle zor anlar yaşıyor.

Van Haberleri 21.09.2021 19:22:21 0
Van’da engelli rampalarına engel olan sorumsuzlar var
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’ın en işlek caddelerinden Cumhuriyet, Mareşal Fevzi Çakmak (Maraş), Milli Egemenlik ve Ferit Melen Caddelerindeki birçok engelli rampasında sorunlar mevcut. Cumhuriyet Caddesi ve Ferit Melen Caddesindeki rampalara sürekli araçlar park ederken Milli Egemenlik ve Maraş Caddesinde de yapılan rampalar çok yüksek ve önündeki su birikintisi engel olmaya devam ediyor. Birçok aile de bebek arabasını dik yapılan rampalardan götürürken zorluk yaşıyor.
Görüntülerimiz Ferit Melen Caddesi üzerinde bulunan eski devlet hastanesi kavşağından. Kurallara uymayan vatandaş, aracıyla engelliler ve bebek arabaları için yapılan rampanın önüne aracını park ederek engel engelli vatandaşın geçişine engel oldu. Yaşanan bu duruma Engelliler Derneği Başkanı Hanefi Baykara ve Engelli vatandaş Veli Kırmızı tepki gösterdi.
“YAPILAN KALDIRIMLAR STANDARTLARA UYGUN DEĞİL”
Burası sadece görünen yerlerden bir tanesi diyen Van Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Hanefi Baykara, Özellikle elektrik ve Telekom kablolarının depolandığı yerler görme engellilerin geliş yolları üzerine bırakılmış. Sadece engelli biri değil bebek arabası taşıyan bir anne de bu kaldırımlardan rahat geçemiyor. Şehir merkezinin hemen hemen her yerinde bununla karşılaşabiliyoruz. Vatandaşlar duyarlı olmalı. Engelliler derneği yöneticileri olarak vatandaşlarımızın daha dikkatli ve duyarlı olmalarını bekliyoruz. Yapılan kaldırımlar standartlara göre değil. Rampaların yapıldığı yerde asfalt ve kaldırım arasında fark var ve sular geçiyor. Buralarda engelli birinin tek başına yürüyebileceği bir yer değil. Maalesef bu sorunumuz ilimiz de hat safhada. Biz bunları anlattığımızda vatandaşlar ve yetkililer inanmayabilir ama gözle görülen şeyler. Umarım vatandaşlar duyarlılığını gösterir.” Dedi. 
“ENGEL OLDUKLARI İÇİN DIŞARI ÇIKAMIYORUZ”
Böyle sorunlarla yeni karşılaşmıyoruz ifadelerini kullanan Veli Kırmızı, “Kaldırımların özellikle görme ve diğer engellilere göre yapılması lazım. Engelli rampası çok yüksek. Standartlara uygun yapılmamış. Bu sorunu bugün değil sürekli yaşıyoruz. Buradaki vatandaşlara sesleniyorum biraz daha duyarlı olsunlar. Bu şekilde engel olurlarsa dışarı çıkamayız. Lütfen bizi de düşünsünler. Tekerlekli sandalye kullanan biriyiz. Ayaklarımız yok çalışmıyor.” Şeklinde konuştu. 
İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise, “Bir vatandaş olarak söylüyorum. Bu şoförün yaptığı çok ayıp. Bu tür insanlar kendilerini tek düşünüyor. Engelli ve yürüyemeyen vatandaşlarımız var. Burayı devletimiz engelli vatandaşlar için yapmış. Böyle yerleri kapatmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Çoğu zaman trafik polisleri de bunu görünce müdahale etmiyor.”
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem