Van’da 8 projenin imza töreni gerçekleştirildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) destekleriyle, Van’a kazandırılacak 25,3 milyon lira hibe destekli toplam Hibe desteğiyle

Van Haberleri 11.10.2021 21:07:23 0
Van’da 8 projenin imza töreni gerçekleştirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Valilik Ali Paşa toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray projeler ve ne kadar destek verildiğine dair sunum yaptı. 
İmza töreninde konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Bugün yaklaşık 40 milyon TL olan 8 projemizin Sanayi Bakanlığımız aracılığı ve DAKA kanalıyla 25 milyon TL hibe desteğiyle verildiğini ve projelerin hayata geçme startlarını verilme anlamında projelerin imzası için bir araya geldik. Bu projelerin hayata geçmesi adına DAKA gelen sekreterimiz ve personeline, Sanayi Bakanlığına ve projeyi hazırlayarak işi takip eden belediye başkanlarımız, kaymakamlıklarımız,  OSB başkan ve yönetimine ayrıca bu projeleri Ankara’da takip eden milletvekillerine teşekkür ederim.” Dedi.  
DAKA’nın sağlamış olduğu desteklerle beraber 40 Milyon TL olarak gerçekleşecek olan birçok projenin imzasını atmış bulunmaktayız ifadelerini kullanan AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, “Van’da çok farklı kurum ve kuruluşlarla birlikte bakanlıklarımız nezdinde yapmış olduğumuz çalışmalar ilimize ve ilçelerimize yatırım olarak gelecek. Ankara’da bu işin siyasi ayağını teşkil eden bakanlık nezdinde ciddi girişimlerde bulunuyoruz. Özalp ta geçen yıl yanan 100’ e yakın işyerimizin yeniden yapılması hem Özalp’a yakışır bir siluette olması ve oradaki esnafımızın mağdur edilmemesi adına yapılan bir çalışmaydı. Özellikle Van esnafına ciddi bir katma değer olduğunu biliyoruz.” İfadelerini kullandı.
Van iline faydalı olacak bütün işlerin takipçisiyiz diyen AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, “Geçen sene Özalp’ta çıkan yangın dolayısıyla esnafımız büyük bir sıkıntı yaşadı. Bu 99 dükkân sahibi doğru düzgün bir vergi mükellefi bile değildi. Bunların telafisi için Sayın Sanayi Teknoloji bakanımız öz veride bulunarak yatırmalarda bulundu. Biz bu 8 projenin Van’ımıza faydalı olmasını diliyoruz. İlimiz yüzde 75 Tarım ve Hayvancılıkla uğraşmaktadır yüzde 10ise hizmet sektörüdür.” Şeklinde konuştu. 
AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise, “projelerde emeği geçenlere teşekkür etti. 
İmza töreninden sonra Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez ve beraberindeki heyet DAKA projesi kapsamına alınan Tekel binasını ziyaret edip incelemelerde bulundu. 
Van Valiliğinde gerçekleştirilen imza törenine; Van Valisi ve DAKA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekilleri Abdulahat Arvas, İrfan Kartal ve Osman Nuri Gülaçar, Van Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı Furkan Duman, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan V. M. Emin Nasır, Saray Kaymakamı ve Belediye Başkan V.Yunus Ataman, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Asım Solak, Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Van Müze Müdürü Erol Uslu ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı- Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Cevdet Başer katıldı.
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem