Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’den Ahilik Haftası mesajı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Ahilik Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. 

Van Haberleri 18.09.2019 22:15:24 0
Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’den Ahilik Haftası mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ’in Ahilik Kutlamasıyla ilgili mesajı şöyle, "Ekonomik ve ticari faaliyetlerin yürütülmesinde iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik, yardımseverlik, cömertlik gibi değerleri esas alan Ahilik kavramının temelleri Anadolu’da atılmıştır. Ahilik kültürü; esnaf ve sanatkârlığı, meslek ahlakı, doğruluk ve tevazuyla harmanlayan tarihte olduğu kadar günümüzde de sosyal ve ekonomik hayatımızda etkin rol oynayan bir kavramdır.”

BÜTÜN HALKIMIZIN AHİLİK HAFTASINI KUTLARIM
Mesajda, “Ahilik teşkilatı; esnaf ve sanatkârları ahlaki ve felsefi prensipler etrafında birleştirerek, ilişkilerde dürüst ve güvenilir olma, işine saygı duyma, iş ahlakından ödün vermeme ve şefkatli olma gibi birçok ilkenin etrafında şekillenmiştir. Anadolu’da birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin mayasını oluşturarak refahın sağlanmasına, toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük eden Ahilik kavramının günümüzde de etkisini sürdürmesinden mutluluk duyuyor, kurmuş olduğu Ahilik Teşkilâtı ile sosyal, iktisadî ve siyasî hayatımızı etkileyen, Anadolu’nun yurt edinilmesinde ve Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda büyük rol oynayan. Türk-İslâm tarihinin önemli şahsiyetlerinden olan Ahi Evran’ı rahmet ve minnetle anıyorum. Başta esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere tüm halkımızın Ahilik Haftasını kutlarım.” denildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem