Van Valisi Bilmez,“Yakaladığımız ve işlem yaptığımız göçmen sayısı 15.000 civarındadır”

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekile Mehmet Emin Bilmez 2021 yılı değerlendirme toplantısında göçmen kaçakçılığı hakkında bilgi verdi. Bütün dünyanın ve Türkiye’nin gözünün göçmen kaçakçılığı konusunda Van’

Van Haberleri 15.01.2022 00:58:19 0
Van Valisi Bilmez,“Yakaladığımız ve işlem yaptığımız göçmen sayısı 15.000 civarındadır”
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Bu sene 1394 olayımız yüzde 150 civarlarında bir artışımız var. Yakalanan organizatör sayısı bir önceki yıl 607 iken bugün itibariyle 1962 tane organizatör yakalandı. Burada yüzde 200 civarında bir artışımız var. Tutuklanan organizatör sayısı ise 685 burada da bir önceki yıla göre yüzde 100’ün üzerinde bir artışımız var.
Bu sene ilk kez bir uygulama özelikle Van Merkez’de bu düzensiz göçmenlerin alı konulduğu saklandığı şok ev dediğimiz evlerin 163 tanesini yıktırdık daha önce böyle bir uygulamamız olmadığı için bu ilk kez oldu. Dolayısıyla kıyaslama imkânımız ’da yok bu sene düzensiz göçmen suçunda kullanılan 955 araca el konuldu. Bunlar; taksi, minibüs, otobüs, kamyon olabiliyor bazen çimento taşıyan araçlarda, adet deniz aracı bunlar tekne ve bot şeklinde bu sene düzensiz göçmen kaçakçılığıyla ilgili sadece bizim asayiş birimlerimiz değil bizim emniyetin jandarmanın bütün birimlerin İHA SİHA lar’dan tutun bütün birimlerimiz organizeli bir şekilde mücadele ettiler.
Burada sınır birliklerimizin ve Milli istihbaratımızın ciddi destekleri oldu. Bütün kurumlarımız organizeli bir şekilde çalıştılar bütün dünyanın gözü Türkiye’de ve Türkiye’nin gözü ’de Van’daydı. Afganistan’daki gelmeler  ’den dolayı Türkiye’ye doğru ciddi bir göç dalgasının gelebileceği ama alınan tedbirler sayesinde sınırda geçişlerin çok zorlaştığı nerdeyse imkânsız hale geldi algısı hem Afganistan’da hem de bütün dünyada oluşunca göç dalgası Van yerine başka bölgelere yayıldı.
Bunun içinde bizim bu sene muhatap olduğumuz göçmen sayısı aslında bir önceki yıla göre daha fazla olduğunu söyleyemeyiz biz bu sene sınırda yaklaşık 120.000 binin üzerinde göçmeni engelledik. Ama bu 120.000 göçmenin çoğu mükerrer yani bizim bugün Çaldıran’dan engellediğimiz kişi 3 gün sonra Özalp’ta şansını deniyor.  Özalp’ta engellediğin zaman Saray’da şansını deniyor. Kısacası yakaladığımız ve işlem yaptığımız göçmen sayısı 15.000 civarındadır.
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem