Van Valisi Bilmez “Van'a herkes sahip çıkmalı”

Van’da yerel yayın yapan Bölge Gazetesi’ni ziyaret eden Vali Mehmet Emin Bilmez, “Fikri, görüşü ve etnik kimliği ne olursa olsun kente herkes sahip çıkmalı. Bu açıdan da yerel basın öncülük yapmalı. Çünkü yerel basın bir kentin

Van Haberleri 27.05.2019 00:15:35 0
Van Valisi Bilmez “Van'a herkes sahip çıkmalı”
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van’da yerel yayın yapan Bölge Gazetesi’ni ziyaret eden Vali Mehmet Emin Bilmez, “Fikri, görüşü ve etnik kimliği ne olursa olsun kente herkes sahip çıkmalı. Bu açıdan da yerel basın öncülük yapmalı. Çünkü yerel basın bir kentin gözü kulağıdır” dedi.

Van’da basın yayın kuruluşları ile bir araya gelerek kent gündemini değerlendiren Van Valisi Mehmet Emin Bilmez‘in bu sefer ki durağı Bölge Gazetesi oldu. Vali Bilmez, burada gazetenin imtiyaz Sahibi Cafer Karakoç, Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş ve Köşe Yazarı Ziya Türk ile Van ve Türkiye gündemini değerlendirdi. Yerel basının bir kentin gözü kulağı olduğunu ifade eden Bilmez, basının kamu adına denetleme gücü olduğunu da hatırlattı.

Van'da yaşayan herkesin partisi ve etnik kökeni ne olursa olsun Van'a ve gelişmesine sahip çıkması gerektiğine dikkat çeken Vali Bilmez, "Van'ın gelişmesi hepimizin hayatına ortak katkı yapacak. Ben Vali olarak, siz gazeteciler olarak, çarşıdaki esnaf ve halk hepimiz birlikte Van'a sahip çıkmalıyız. Kimse bir kurtarıcı gelip bu kenti sorunlarından kurtarması için beklememeli. Herkes elini taşın altına koymalı. Güzel şeyler olunca tebrik etmeli, olumsuz şeyler olunca da hukuki sınırlar içerisinde tepkisini ifade etmeli" dedi.

Basın mensupları ve kuruluşları ile istişare halinde olmaya devam edeceklerini belirten Vali Bilmez, daha önce de Van FM, Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti, Şehrivan Gazetesii, DHA Van Bölge Müdürlüğü'nü, Vansesi Gazetesi,  İHA Van Bölge Müdürlüğü'nü, Prestij Gazetesini ve Yeni Doğu Gazetesi'ni ziyaret etmişti. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem