Van Valisi Bilmez: “Tuşba turizm bölgesi olacak”

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Tuşba ilçesine bağlı Çitören, Çarpanak ve Mollakasım bölgelerini turizme kazandıracaklarını söyledi.

Van Haberleri 8.09.2021 18:24:54 0
Van Valisi Bilmez: “Tuşba turizm bölgesi olacak”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.09.2021 18:24

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Tuşba ilçesine bağlı Çitören, Çarpanak ve Mollakasım bölgelerini turizme kazandıracaklarını söyledi.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Tuşba ilçesi mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Fidanlık Parkı’nda düzenlenen toplantıya AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ile muhtarlar katıldı. Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların sunumunun ardından AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, AK Parti hükümetinin yaptığı icraatlara değindi. AK Parti ile Türkiye’nin gücüne güç kattığını aktaran Gülaçar, muhtarlardan yapılan bu hizmetlerin vatandaşlara doğru bir şekilde anlatılmasını istedi.

“Muhtarlar devletimizin mahallerdeki temsilcisidir”

Toplantıda bir konuşma yapan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Muhtarlar Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin ve devletimizin de mahallerdeki temsilcisidir. Muhtar Türkiye Cumhuriyeti’nin yerel düzeyde en alttaki yöneticisidir. Dolayısıyla muhtar kamu kurumlarıyla vatandaşlar arasında köprü olmak zorunda. Hem vatandaşın talebini yukarı mercilere iletme durumu var, hem de idarenin yani karakolun, milli eğitimin, sağlığın, polisin taleplerini, isteklerini, talimatlarını mahalleye ulaştırmakla görevlidir” dedi.

“Mollakasım bölgesi bizim en turistik bölgemizdir”

Tuşba ilçesinin turizm merkezi olacağını ifade eden Vali Bilmez, “Tuşba merkez bir ilçemiz ama maalesef ilçe kurulurken şehrin ana merkezi tamamen İpekyolu’nda kalmış durumda. Kiremit üretiminin olduğu bölge ise Tuşba’ya bırakıldı. Tuşba ilçesinin en güzel bölgesi üniversite bölgesiydi, bu ilk etapta dezavantaj olarak görülse bile orta ve uzun vadede imara açık, yeni yapılaşma yapılabilecek, yeniden planlanabilecek şehir bölgesi de Tuşba ilçesindedir. Şehrimiz kent merkezinden Gevaş bölgesine kadar turizm bölgesi ilan edilmiş ama maalesef üniversite bölgesi, Mollakasım, Çitören ve Çarpanak bölgesi turizm bölgesi olarak ilan edilmemiş. Bu bölgelerde plansız bir yapılaşmanın olduğunu gözlemledik. Bu yıl imarını daha bitirmeden orada bir yol çalışması başlattık. Yolu sahile sıfır değil de biraz sahilden uzak, 30 metre genişliğinde Çitören’den Çarpanak’a, oradan da Mollakasım’a kadar o yolu götüreceğiz. Yol çalışması yapılırken güzel bir müjde de aldık. Yapılan çalışmada su kaynağına denk gelmişler. Bu sayede oranın susuzluk sorununu da bitirmiş olacağız. Yol yapımında Tuşba Belediyesi de destek veriyor. Mollakasım bölgesi bizim en turistik bölgemizdir. Bu bölgemizin hem imarını, bireysel talepler olmadan, üniversitemizin yanı başında mevzi imar planı için talepler geldi hiçbirine olumlu bakmadık, hiçbirine de olumlu bakmayacağız. Hepsini birden düzenlememiz lazım. Site site imara açarsak o bölgeye de yazık olur. Hepsini bir bütün olarak masaya yatıracağız, o bölgeyi turizme kazandıracağız” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ