Van Valisi Bilmez: Necdet Takva ve Yavuz Karaman’ı icraya vereceğiz

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, VOTAŞ’ın seçimden önce satın aldığı hisselerin karşılığı olan 9 milyonun belediyeye ödenmediğini belirterek, buna karşılık senet veren Van Ticaret ve Sanayi Od

Van Haberleri 10.01.2021 21:17:10 0
Van Valisi Bilmez: Necdet Takva ve Yavuz Karaman’ı icraya vereceğiz
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.01.2021 21:17

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, acı gerçekleri açıkladı.

Van Büyükşehir Belediyesi’nden VOTAŞ’ın satın aldığı hisselerin karşılığı olan 9 milyon TL’nin belediyeye ödenmediğini belirten Vali Bilmez, bu borcu karşılık senet veren Necdet Takva ve Yavuz Karaman’ı önümüzdeki hafta özel mal varlıklarına el koymak üzere icraya vereceklerini vurguladı.

“NECDET TAKVA VE YAVUZ KARAMAN’IN ÖZEL MAL VARLIĞIYLA DA OLMAK ÜZERE İCRAYA VERECEĞİZ”

Artık sabırlarının tükendiğini belirten Vali Bilmez, “VOTAŞ’ın seçimden önce satın aldığı hissesinin karşılığında belediyeye 9 milyon lira ödemesi gerekiyordu. Necdet Takva ben seçime girdim, ilgilenemedim, bana Mayıs ayına kadar süre verin ve ben hisseleri satacağım, sizin borcunuzu ödeyeceğim. Mayıs, Haziran, Temmuz oldu. Bir şey değişmedi. Yılsonu geldi ve biz bunları sıkıştırdık. Onlar belediye tekrar bizim hisseleri satın alsın dediler. Belediyenin bu işlere bulaşmasına gerekmediğine inanıyorum. Siz süre istediniz ve size süre verdik. En son icra durumuna gelince, Necdet Takva ve Yavuz Karaman biz bir yabancı yatırımcı bulmuşuz, onu ortak alıyoruz ve sizin paranızı ödeyeceğiz dediler. Biz o zaman bize şahsi senet verin dedik. Necdet Takva ile Yavuz Karaman şahsi senet verdiler. Bunları bankadan da sorduk ve unsurlarında bir sorun yoktu. Bunu takvime de bağladık. Bu götürüp getirmelerin üzerinden tam 2 yıl geçti. Bu sefer gelip bizim bu adam vazgeçti dediler. Bize biraz daha süre verin, biz bankadan kredi alalım. Biraz daha süre verdik. Daha sonra gelip biz bir şirket kuruyoruz ve onun üzerinden kredi çekeceğiz. Biraz daha süre verdik. Bu hangi bankadır bize söyleyin bizde size yardımcı olalım. Yok, banka yokmuş, daha müracaat etmedik, banka bize tarım kredisi vermiyor dediler. 1 milyon üzerinde bir para ödediler. Ama artık bizimde sabrımız bitti. Önümüzdeki haftadan itibaren Necdet Takva ve Yavuz Karaman’ın özel mal varlığıyla da olmak üzere icraya vereceğiz. Tam 2 yıldır bizi oyalıyorlar. Bir kısmını ödediler, eğer geri kalan kısmını ödemezlerse, icra çalışmalarını başlatacağız. Necdet ve Yavuz beyin imzaladığı senetler elimizde. Bunları icraya vermek zorunda kalacağız. Biz parayı istedikçe, Van Ticaret Odası esnaf şikayetçidir, yaz ortasında cadde mi yapılır diye tweet atıyorlar. Birilerinin menfaatine dokundukça onların da tweetleri artıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ