Van Valisi Bilmez: Necdet Takva ve Yavuz Karaman’ı icraya vereceğiz

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, VOTAŞ’ın seçimden önce satın aldığı hisselerin karşılığı olan 9 milyonun belediyeye ödenmediğini belirterek, buna karşılık senet veren Van Ticaret ve Sanayi Od

Van Haberleri 10.01.2021 21:17:10 0
Van Valisi Bilmez: Necdet Takva ve Yavuz Karaman’ı icraya vereceğiz
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, acı gerçekleri açıkladı.

Van Büyükşehir Belediyesi’nden VOTAŞ’ın satın aldığı hisselerin karşılığı olan 9 milyon TL’nin belediyeye ödenmediğini belirten Vali Bilmez, bu borcu karşılık senet veren Necdet Takva ve Yavuz Karaman’ı önümüzdeki hafta özel mal varlıklarına el koymak üzere icraya vereceklerini vurguladı.

“NECDET TAKVA VE YAVUZ KARAMAN’IN ÖZEL MAL VARLIĞIYLA DA OLMAK ÜZERE İCRAYA VERECEĞİZ”

Artık sabırlarının tükendiğini belirten Vali Bilmez, “VOTAŞ’ın seçimden önce satın aldığı hissesinin karşılığında belediyeye 9 milyon lira ödemesi gerekiyordu. Necdet Takva ben seçime girdim, ilgilenemedim, bana Mayıs ayına kadar süre verin ve ben hisseleri satacağım, sizin borcunuzu ödeyeceğim. Mayıs, Haziran, Temmuz oldu. Bir şey değişmedi. Yılsonu geldi ve biz bunları sıkıştırdık. Onlar belediye tekrar bizim hisseleri satın alsın dediler. Belediyenin bu işlere bulaşmasına gerekmediğine inanıyorum. Siz süre istediniz ve size süre verdik. En son icra durumuna gelince, Necdet Takva ve Yavuz Karaman biz bir yabancı yatırımcı bulmuşuz, onu ortak alıyoruz ve sizin paranızı ödeyeceğiz dediler. Biz o zaman bize şahsi senet verin dedik. Necdet Takva ile Yavuz Karaman şahsi senet verdiler. Bunları bankadan da sorduk ve unsurlarında bir sorun yoktu. Bunu takvime de bağladık. Bu götürüp getirmelerin üzerinden tam 2 yıl geçti. Bu sefer gelip bizim bu adam vazgeçti dediler. Bize biraz daha süre verin, biz bankadan kredi alalım. Biraz daha süre verdik. Daha sonra gelip biz bir şirket kuruyoruz ve onun üzerinden kredi çekeceğiz. Biraz daha süre verdik. Bu hangi bankadır bize söyleyin bizde size yardımcı olalım. Yok, banka yokmuş, daha müracaat etmedik, banka bize tarım kredisi vermiyor dediler. 1 milyon üzerinde bir para ödediler. Ama artık bizimde sabrımız bitti. Önümüzdeki haftadan itibaren Necdet Takva ve Yavuz Karaman’ın özel mal varlığıyla da olmak üzere icraya vereceğiz. Tam 2 yıldır bizi oyalıyorlar. Bir kısmını ödediler, eğer geri kalan kısmını ödemezlerse, icra çalışmalarını başlatacağız. Necdet ve Yavuz beyin imzaladığı senetler elimizde. Bunları icraya vermek zorunda kalacağız. Biz parayı istedikçe, Van Ticaret Odası esnaf şikayetçidir, yaz ortasında cadde mi yapılır diye tweet atıyorlar. Birilerinin menfaatine dokundukça onların da tweetleri artıyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem