Van Valisi Bilmez, Kent Meydanı’na açıklık getirdi

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kent meydanında yaşanan sorunlara açıklık getirdi.

Van Haberleri 10.01.2021 21:26:02 0
Van Valisi Bilmez, Kent Meydanı’na açıklık getirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, bir Vanlının şikayette bulunması üzerine kentsel dönüşüm projenin iptal olduğunu ve burada çalışmaların yapılamadığını vurguladı.

“DOLAYI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ İPTAL OLDU”

Vali Bilmez yaptığı açıklamada, “Kent Meydanıyla alakalı ise bir vatandaş burası için şikâyette bulunmuş. Bu dünyanın hiçbir yerinde yok. Bir yerde kentsel dönüşüm uygulanabilmesi için 50 dönüm olması lazım. Burayı Cumhuriyet Caddesi’ni de dâhil ederek 50 dönüme tamamlamışlar. Bir Vanlı bunu mahkemeye götürmüş ve buranın 50 dönümden aşağıdır deyip, bundan dolayı buradaki çalışmayı iptal etmiş. Bu dünyanın başka hiçbir yerinde olmaz. Kentsel Dönüşüm olunca birçok muafiyet oluyor. Daha cazip imkânlar elde ediliyor. Bundan dolayı kentsel dönüşüm projesi iptal oldu ve bizde bundan dolayı itirazda bulunduk. Dosya istinaf mahkemesindedir. Lehimize dönmesini bekliyoruz. Kentsel dönüşüm olursa, oradaki merkez bankası da yıkıyor. Olmasa orayı yıkamayız. Mısır Çarşısındaki esnaflar Çok Katlı Otopark pasaja çevrilmişti ve oraya taşınacaklardı. Ama bir türlü onları ikna edemedik. Orada da birçok sıkıntı yaşadık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem