Van Valisi Bilmez'den Cuma Namazı Kuralları uyarısı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, toplu ibadete kapatılan camilerin yeniden kısmi olarak açılacağını duyurdu ve vatandaşları kurallara uymaları için uyardı.

Van Haberleri 28.05.2020 01:22:13 0
Van Valisi Bilmez'den Cuma Namazı Kuralları uyarısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında yapılan toplantıda, korona virüs pandemisiyle mücadele kapsamında toplu ibadete kapatılan camilerin yeniden kısmi olarak açılmasına yönelik alınacak tedbirler karara bağlandı.

Valilikte yapılan toplantıda Vali Bilmez, pandeminin yayılmasını önlemek amacıyla camilerin bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda ibadete kapatıldığını hatırlattı. Vali Bilmez, normalleşme adımlarının atıldığı bu süreçte yine bilim kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge uyarınca camilerin 29 Mayıs 2020 Cuma günü kısmi olarak toplu ibadete açılacağını söyledi. 

Korona virüsün bulaş riskinin devam ettiğini vurgulayan Vali Bilmez, ilgili kurumlarla bir araya gelerek alınacak tedbirleri değerlendirdiklerini ve bazı kararlar aldıklarını ifade etti.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla vatandaşları uyaran Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Kıymetli Hemşerilerim, 29 Mayıs Cuma günü Camilerimiz kısmi olarak cemaat ile ibadete açılıyor Cami, Hem kendi hem de sevdiklerimizin sağlığı için kurallara uyalım, tedbiri elden bırakmayalım. Yüce Allah yaptığımız ibadetleri kabul etsin.” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem