Van Valisi Bilmez Aktivistlerin başlattığı Yeşil Alan çağrısında destek verdi

İpekyolu İlçesi Tepebaşı Mahallesi’nde bulunan Eski Van Devlet Hastanesi arsası Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından tekrar satışa çıkarıldı. Hastane alanının park yapılması ile ilgili destekler her geçen gün çığ

Van Haberleri 5.12.2019 21:44:57 0
Van Valisi Bilmez Aktivistlerin başlattığı Yeşil Alan çağrısında destek verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

2018 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yayımlanan ilanda satışa sunulan eski devlet hastanesi arsası kentteki gönüllülerin, STK’ların tepkileri ve yapılan siyasi girişimler sonucu satışı listesinden çıkarılmasının ardından tekrar satış listesine konularak satışa sunuldu.

Van Gölü Aktivistleri tarafından başlatılan Vana Sahip Çık çağrısına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’ den de destek geldi.

Kentte Kardeşler Çay Evinin ev sahipliğinde yeşil alan çağrısıyla ilgili toplantılar düzenleyen Van Gönüllülerine misafir olan Vali Bilmez, Eski devlet hastanesi arazisinin satışını durdurması için gerekli adımların atıldığını ifade etti. 

Van Valisi Bilmezin ziyaretiyle ilgili mutlu olduklarını ve ziyaretin verimli geçtiğini söyleyen Van Gönüllüleri platformu adına konuşan Van Gölü Aktivistleri başkanı Erdoğan Özel, yapılan anlamlı destek ve ziyaretten dolayı Van Valisi Bilmeze teşekkür etti.

Özel, “Van Devlet Hastanesi eski yerinin satışının durdurulması ve iptali için STK'lar, odalar ve toplumun birçok kaleminden yapılan çağrılara destek olacaklarını belirten Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez’e teşekkür ederiz. Van merkezde yeşil alan için kalan son yerlerden biri olan Van Devlet Hastanesi eski yerinin mutlaka yeşil alan olması elzemdir”dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem