Van Türk Musiki Derneğinden 25. yıl konseri hazırlığı

Van Türk Musiki Derneği, 11 Mart Pazar günü şef Ferhat Kılıçaslan’ın yönetiminde 25. yıl kutlama konseri için hazırlıklarını sürdürüyor.

Van Haberleri 8.03.2018 09:03:52 0
Van Türk Musiki Derneğinden 25. yıl konseri hazırlığı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da 1993 yılından beri faaliyet gösteren Van Türk Musiki Derneği, düzenleyeceği konserde hepsi bir birinden nadide sanat müziği eserleri ile sanatseverlere doyumsuz bir müzik ziyafeti sunmak için kolları sıvadı. 


Açıklamalarda bulunan Van Türk Musiki Derneği Başkanı Zerrin Akköprü Eskitaşcıoğlu, 11 Mart tarihinde saat 19.00’da başlayacak olan 25. yıl kutlama konserinin Van Devlet Tiyatrosunda gerçekleşeceğini belirtti. Verilecek konsere tüm sanatseverleri davet eden Eskitaşcıoğlu, “1989 yılında bu topluluğa katıldım. 1993 yılında ise resmi olarak dernekleştirdik. Ben de kurucu üyelerinden biriyim. O yıldan bu zamana kadar 25 yıl oldu. Bu pazar da 25. yılımızı kutluyoruz. Bütün müzik sevenlere sesleniyorum. Bu koroya katılmak için sesinizin güzel olması, nota bilgisinin olması şart değildir. Yeter ki müziği sevsin ve gönül versinler. Kapımız herkese açıktır” dedi. 


Van’da kültürel bir altyapının olduğunu ifade eden Şef Ferhat Kılıçaslan ise, “Bu konserlerimiz yılda 3-4 defa oluyor. Sadece sanat müziği konseri değil, aynı zamanda tasavvuf müziği, gençlik, çocuk ve engelli korosu şeklinde de konserlerimiz olmaktadır. Amacımız müziğin en önemli üyelerinden birisinin toplumda çimento görevi görmesi, birleştirici ve kaynaştırıcı olması. Bizler de kaliteli müzik yapmaya çalışıyoruz. Katılım da gerçekten çok iyi. Van’da bu şekilde kültürel bir altyapı var. Van halkımız bize desteğini veriyor” diye konuştu. 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem