Van Turizm ve Seyahat Fuarı Türkiye Üçüncüsü

Türkiye’nin üçüncü büyük turizm fuarı olan VAİTT  – 10. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 26-29 Eylül 2019 tarihlerinde dünya turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 10 kez Van’da bir araya getirmeye haz?

Van Haberleri 2.09.2019 14:11:47 0
Van Turizm ve Seyahat Fuarı Türkiye Üçüncüsü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.09.2019 14:11

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, bir kahvaltı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Van’da yapılan fuarlarla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Fuarların Van’a hayat kattığına değinen Güler, “fuarlarla Van’a 1 milyon ziyaretçi getirmeyi planlıyoruz bu hem ülkenin hem de bölgenin ekonomisine can katacak, Van için yaptığımız fuarlar can suyu oluyor ve Van’a can suyu olmaya devam edecek.” Dedi.

VAN’A 11 MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFİ 

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, “Ajans Asya Fuarcılık olarak içinde bulunduğumuz 2019 yılını yine dolu bir fuar maratonuyla devam ettiriyoruz. Van’ı bir fuar şehri yapma yolunda önemli bir mesafe aldığımız 2019 yılında 5 tane fuar yapılmış oldu. Bu fuarlar toplamda 600 bini aşkın ziyaretçi tarafından ziyaret edildi. Yılsonuna kadar 4 tane daha fuar programımızda var, program bitiminde toplam 1 milyon ziyaretçi hedeflemekteyiz.” Diye konuştu.

EKONOMİYE KATKI SUNMAYA DEVAM EDİYORUZ

Değer Üretiyoruz Sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden Güler , "2019 yılının ilk yarısında yaptığımız Van Mobilya Fuarı, Van İnşaat, Yapı ve İş Makineleri Fuarı,  Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, MEKİF Mesleki Eğitim, Kariyer, İstihdam ve İnovasyon Fuarı bu fuarlar ile yaklaşık 500 firmayı 400 bin yurt içi ve Yurt dışı ziyaretçi ile buluşturarak ilimiz ve bölgemiz ekonomisine ve turizmine katkı sunmayı başardık. 2019 ikinci yarısında 10. Uluslararası Van Turizm ve Seyahat Fuarı başta olmak üzere Van Asya İpekyolu Fuarı ve bu yıl ilkini yapacağımız 1. Van Markalar Buluşması ve Tanıtım Günleri, Van Kitap Fuarları ile ilimiz bölgemiz ve Ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

TURİZMİN KALBİ VAN’DA ATACAK

 Fuarların ülke ve bölge ekonomisine ciddi katkı sağladığını belirten Güler konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Türkiye’nin üçüncü büyük turizm fuarı olan VAİTT  – 10. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 26-29 Eylül 2019 tarihlerinde dünya turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 10 kez Van’da bir araya getirmeye hazırlanıyor. 2018’de katılımcı bazında yüzde 60 büyüme kaydeden VAİTT, tırmanışa geçen turizm sektöründe bölge ve ülke ekonomisine de ciddi bir katkı sağlamaya devam ediyor.”

FUARCILIKTA ÜÇÜNCÜ SIRADAYIZ

Van’da yapılan fuarın Türkiye sırlamasında üçüncü sırlamada olduğuna dikkat çeken Güler, “Özellikle Ortadoğu da turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan 10.Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarı’na Ülke genelinden önemli turizm bileşenleri ile birlikte İran, Irak, Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan başta olmak üzere birçok yerden bir araya gelecek olan turizm bileşenlerinin yapacağı verimli görüşmelerde büyük bir verim elde edileceği kanaatindeyiz. Bu kapsamda da 10.Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarı Batı Asya ve Ortadoğu ülke pazarları ile birlikte Türkiye’nin yeni Turizm destinasyonu olan Doğu ve Güney Doğu Bölge pazarlarına girmek için büyük fırsatlar içermektedir. Fuar ile eş zamanlı organize edilen 3. Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi’ne yaklaşık 15 Ülke ’den 300 civarında önemli akademisyen ve turizmci katılımı ile akademik ve Turizm duayenleri tarafından bölge turizmi değerlendirecek ve somut çıktılar gerekli yerler ile paylaşılacaktır. Tüm turizm bileşenlerinin bölgenin en büyük, ülkemizin üçüncü fuarı olan Van Turizm ve Seyahat Fuarı’ndan maksimum düzeyde faydalanmalarını umuyoruz.” Dedi.

ESNAFA CAN SUYU OLACAK

Fuarların Van esnafına can suyu olduğunu ve aynı zamanda sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Güler konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Van Asya İpekyolu Sanayi Ve Ticaret Tedarikçileri Fuarı, Yapıldığı ilk günkü ruhla birçok sektörü bir arada barındıran ve kampanyalar sürpriz hediyeler ile 90 yıllarda yaşadığımız nostaljiyi canlandırmak aynı zamanda işleri durgun olan esnafın birazda olsa rahat nefes alması amacı ile bu yıl ekim ayında yenilenmiş yüzüyle İpekyolu fuarı 22/ 27 Ekim 2019 tarihleri arasında ziyaretçilerini kabul edecektir. Van’da üretim ve ticaret yapan esnafın hedeflendiği yılın en durgun günlerinde esnafa can suyu olabilecek ve aynı zamanda tüketicinin önemli markaları en uygun fiyatlara bir arada bulacağı büyük illerde çadır günleri diye tabir edilen bölgemizde bir ilk olacak ve gelecekte çok önemli bir fuar olacaktır.”

Program yapılan açıklamanın ardından soru-cevap şeklinde sona erdi.
 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

Ağrı’da futbol heyecanı başladı


Van Spor

Elazığ, Floor Curling gençler grup müsabakalarına ev sahipliği yaptı


Van Spor

Hakkâri’de ‘Üç Bant Bilardo Turnuvası’ başladı


Van Spor

Bitlis’te iftar sonrası kayak keyfi


Van Spor

Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi


Van Spor

Elazığlı güreşçilerden Türkiye Yarı Finalleri’nde büyük başarı


Van Spor

Ergan Dağı’nda kurumlar arası kar voleybolu turnuvası tamamlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor’dan göğüs sponsoruna ziyaret


Van Spor

Finalin adı Aşkale oldu: Kupa Aşkale’nin


Van Spor

Kars 36 Spor U16 takımı şampiyon oldu, Türkiye Finalleri’ne katılacak


Van Spor

Palandöken’de FIS SBX Snowboard Dünya Kupası zirvesi


Van Spor

Yusuf Ziya Bey Anadolu Lisesi Türkiye finallerinde


Van Spor

Erzurum Üniversiteli Gençler Spor Kulübü iki yıl üst üste şampiyon


Van Spor

Elazığspor’dan kadın taraftarlara jest


Van Spor

Snowboard Cross World Cup sona erdi


Van Spor

Erzincanlı yıldız güreşçilerden Rize’de üç şampiyonluk


Van Spor

Sekmen’den şampiyona kutlama


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 0 - Bursaspor: 1


Van Spor

Kars’ta Yeşilay Haftası’na özel satranç turnuvası yoğun ilgi gördü


Van Spor

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ