Van Ticaret Borsası Başkanı Süer’den ‘tohum desteği’ açıklaması

VAN TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI NAYİF SÜER, TOHUM DESTEĞİ VERİLECEK 21 İLİN OLDUĞU LİSTEDE VAN'A YER VERİLMEMESİNİN KENT İÇİN TALİHSİZLİK OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

Van Haberleri 6.04.2020 21:10:28 0
Van Ticaret Borsası Başkanı Süer’den ‘tohum desteği’ açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, tohum desteği verilecek 21 ilin olduğu listede Van’a yer verilmemesinin kent için talihsizlik olduğunu söyledi.

Başkan Nayif Süer, Tarım ve Orman Bakanlığının 21 şehri kapsayan çiftçiye yüzde 75 tohum desteği sağlayan uygulamasında Van’ın yer almamasına yönelik bir açıklamada bulundu. Mevsimsel sıkıntılar, nakliye maliyetinin yüksek olması, rekolte azlığı gibi pek çok dezavantaja sahip bölgenin pilot ili konumunda olan Van’ın destekten faydalanamamasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Başkan Süer, “Doğu Anadolu Bölgesi tarım ve hayvancılık için uygun jeolojik yapıya sahip olmasına rağmen bundan yeterli randımanı alamamakta. 21 ilin olduğu listede Van’a yer verilmemesi ilimiz için talihsizliktir. Van, her türlü tarımsal desteğe ihtiyacı olan ve hak eden bir şehir. Şahsım ve üreticilerimiz adına Tarım ve Orman Bakanlığının kararında düzenleme yapıp, bir an evvel yüzde 75 tohum desteği kapsamına Van’ı da almalarını talep ediyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem