Van SDİ darbe bildirisi yapan amiralleri kınadı

Van’da 44 STK'nın bir araya gelerek oluşturdukları Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ) yazılı bir açıklama yaparak, Milletin yanında olduklarını ve her türlü darbeye karşı olduklarını belirttiler.

Van Haberleri 4.04.2021 23:50:32 0
Van SDİ darbe bildirisi yapan amiralleri kınadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van SDİ 103 Amiral'in yaptıkları darbe bildirisine binaen yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin egemen ve tam bağımsız ülke kararlılığından, Silahlı Kuvvetleri dahil olmak üzere devletin kurumlarının milletin emrinde, milletin iradesine, medeniyet ve inanç değerlerine hassasiyetle yol almasından rahatsız bir zevatın bu gece kendilerini açık ettiğini ifade etti.
Açıklamanın devamında, Aktif görevde oldukları dönemde neye hizmet ettikleri herkesçe bilinen 103 vesayetçinin Kanal İstanbul ve Montrö anlaşmasına dair cümleler üzerinden “fikir beyanı” sığınmasına da fırsat verecek fakat esasında darbe heveslerini ortaya koyan “muhtıra çağrışımlı” bir açıklama yaptıkları belirtilen açıklamada, Vesayet döneminin tetikçisi, milli irade esaslı sivil siyaset sürecinin emeklisi sıfatlarına haiz demokrasi sefili güruhun; çeşitli iletişim kanallarından gece yarısı deklare ettikleri açıklamayla, siyasete ve millet iradesine müdahale etme niyetlerini, gaflet, dalalet ve millet iradesine ihanet gayretlerini beyan ettiklerine dikkat çekildi.

BU AÇIKLAMALAR FETÖ AYARLIDIR

Van SDİ'den yapılan yazılı açıklamanın devamında, "FETÖ ayarlı açıklamanın satır aralarına gizlenmiş heves ve hedefleri, açıklamayla gün ışığına kavuşan kirli niyetleri milletimizle birlikte görüyoruz ve not ediyoruz. Milletimizin, bu türden hedefleri, niyetleri ve fiilleri, failleri, iştirakçileri ve azmettiricileri ile maşeri vicdanında mahkum etme iradesini ve tarihin çöplüğüne gönderme dirayetini herkese bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu açıklama, Silahlı Kuvvetler bünyesinden ihanet ve vesayet mankurtlarını temizleme iradesinin gerekliliğini, doğruluğunu ve isabetli sonuçlarını da teyit etmiştir. Bu açıklamanın amiral eskileri tarafından yapılmış olması; vesayet virüsünün, darbe mikrobunun, milli irade karşıtlarının Silahlı Kuvvetlerde barındırılmadığını, milletin ordusunun millet düşmanlarından arındırıldığını tescil mahiyetindedir.” İfadeleri kullanıldı.

DARBELER İLE ÜLKENİN KAYNAKLARI SÖMÜRÜLÜYOR

Basına servis edilen yazılı açıklamanın devamında, “Ülkenin bekasını, devletin bağımsızlığını, milletin egemenliğini tehlikeye sokan şeyin geçmişte 10 yılda bir yapılan darbeler olduğu, bu darbelerle bu ülkenin bütün kayaklarının sömürüldüğü, emperyalizmin operasyon sahası haline getirildiğini unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız.” Denildi.

DARBE SEVİCİLERE HADLERİ BİLDİRİLMELİDİR

Van SDİ devamında, “Türkiye’nin bekasının ve bağımsızlığının teminatı; millet ve onun emsalsiz iradesidir. Bunun yakın tarihteki en büyük ve en haşmetli örneği 15 Temmuz’dur. 15 Temmuz gecesi darbecilere meydanları dar eden millet, Türkiye’nin geleneğinden vesayeti, geleceğinden muhtıra ve darbeyi bir daha asla tekrar etmeyecek şekilde kazımış, söküp atmıştır. Darbeye tevessül eden, milletin iradesini ve inanç değrelerini hedef gösteren, sivil siyasi iradenin hukukunu yok etmeye yeltenen herkese haddi bildirilmeli, darbe heveslileri yargı önünde hesap vermelidir.” İfadelerine yer verdi.

RÜTBESİNİ SİYASETE KARIŞTIRANLARIN RÜTBESİ ALINMALI

Açıklamanın sonunda, “Bu kapsamda, ilk adım olarak “emekli amiral” tanımına sığınma imkanları sona erdirilmeli; rütbesini, üniformasını siyasete müdahale aracı olarak kullananların bütün rütbeleri ellerinden alınmalı, o rütbeler üzerinden kazandıkları kazanç ve imtiyazlar sona erdirilmelidir. Van SDİ olarak şehitlerimize verdiğimiz sözün, millet iradesinin yanında, ahdimizin arkasında; darbelerin, vesayetin, emperyalizmin, ihanetin karşısındayız" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem