Van İpekyolu Belediyesi'nden çiftçilere büyük destek

Gazeteci-Yazar Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Radyo Programına konuk olan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, pandemi sürecinde çiftçileri yalnız bırakmadıklarını ve tarıma büyük de

Van Haberleri 17.06.2020 23:41:10 0
Van İpekyolu Belediyesi'nden çiftçilere büyük destek
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Gazeteci Ziya Türk’ün Van FM’de hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem Programı’nın konuğu olan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, pandemi sürecinde çiftçilere makine desteğinin yanı sıra fide, nohut, seracılık mısır desteğinde bulunduklarını belirtti.

“MAKİNELERİMİZİ ÇİFTÇİLERİMİZİN HİZMETİNE SUNDUK”

Pandemi sürecinde vatandaşları üretme teşvik ettiklerini ve tarım üretimiyle ilgili destekler verdiklerini belirten Başkan Vekili Sinan Aslan, “Bu tarz krizlerde, pandemi sürecinde merkezi hükümetten de bize gelen teşviklerde tarımı çok desteklememiz ifade edildi. Hatta boş bulunan neredeyse her yerin ekilmesi istendi. Çünkü virüs sonrası bazı sorunlar olabilir diye, İpekyolu Belediyesi olarak üzerimize düşeni yaptık. İlçe Tarım Müdürlüğümüz de üzerine düşeni yapıyor. Çiftçi destekleri, hayvan destekleri, küçükbaş destekleri vs. bunlar zaten rutin devam ediyor. Ayrıca biz İpekyolu Belediyesi olarak makine parkımızı çiftçilerimizin hizmetine sunduk. Yörede, bölgede olmayan makinelerimiz var. Tek sıralı sılaç hasat makinemiz var. Hububat ekim makinemiz var. Gübre depolu ekim makinemiz var. Bunların çoğu bölgede olmayan makinelerdir. Bu makinelerimiz vatandaşımızın hizmetindedir” diye konuştu.

“300 DEKAR NOHUT DESTEĞİNDE BULUNDUK”

30 kırsal mahalleye fide, nohut, silajlık mısır desteğinde bulunduklarını belirten Başkan Vekili Aslan, “30 tane kırsal mahallemiz var. Bunlara fide, nohut, silajlık mısır desteğinde bulunduk. Bu konuda da Çevre Birimimiz elinden geleni yapmaya çalışıyor. Yaklaşık 300 dekar nohut desteğinde bulunduk. 40 bin sebze fidesi dağıttık. Buradaki amacımız boş bir alan dahi bulunmasın. Balkonlarınızda dahi yetiştirilsin diye 40 bin sebze fidesi dağıttık. Silajlık mısır 1000 dekarın üzerinde dağıttık. Desteklerimiz hala devam ediyor. Derdi sıkıntısı olan bütün çiftçilerimizin yanındayız. Her türlü sorunlarında belediyemize başvurabilirler.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem