Van'ın Erek Dağı etekleri içki ve fuhuş yuvasına döndü!

Van’ın nişanesi haline gelen Erek Dağı, son yıllarda içki ve fuhuşçuların mekanı haline geldi. Erek Dağı etekleri şimdilerde kırık içki şişelerinden geçilmiyor.

Van Haberleri 26.04.2020 00:39:02 0
Van'ın Erek Dağı etekleri içki ve fuhuş yuvasına döndü!
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Bir zamanlar yeşilliği ve güzelliğiyle görsel şölen oluşturan Erek Dağı etekleri, şimdi ise içki şişeleri ve fuhuştan geçilmiyor. Yaşananlar karşısında Kevenli köyü sakinleri can korkusundan sesini çıkaramaz oldu. 

Erek Dağı, Van il merkezinin doğusunda yer alan küçük bir dağ silsilesidir. Büyük Erek ve Küçük Erek isminde iki ana dağ bulunur. Hızla sivrilen dağ silsilesi, ağırlıklı olarak dağ bozkırları ve mevsimsel sulak çayırlardan oluşur. Alanda çok sayıda irili ufaklı göl bulunur. Büyük Erek Dağı’nın kuzeydoğusunda yer alan Turna Gölü, alandaki göllerin en büyüğüdür ve Urartular zamanında insan eliyle oluşturulmuştur.

Van’ın nişanesi haline gelen Erek Dağı son yıllarda içki ve fuhuşçuların mekanı haline geldi. Birçok yetkili tarafından da manzarasının konuşulduğu ve reklamının yapıldığı Erek Dağı etekleri kırık içki şişelerinden geçilmiyor.

SİT ALANI İLAN EDİLDİ 
Sit alanı ilan edilmesiyle ilgili bakanlık açıklaması…

Şırnak'taki Kasrik Boğazı ile Van'ın Başkale ilçesi sınırlarında bulunan Dereiçi Travertenleri ve İpekyolu ilçesi sınırlarındaki Erek Dağı, "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Şırnak'ta bir ve Van'da iki bölge "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından, potansiyel doğal sit alanlarına ilişkin ilan, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Şırnak ili merkez ilçesi sınırları içerisinde yer alan Kasrik Boğazı ve Çevresi Potansiyel Doğal Sit Alanı ve Van ili Başkale ilçesi sınırlarında bulunan Dereiçi Travertenleri Potansiyel Doğal Sit Alanı "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi. Öte yandan Van'ın İpekyolu ilçesi sınırlarındaki Erek Dağı Potansiyel Doğal Sit Alanı "Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı" ve "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak ilan edildi.

Söz konusu üç yerdeki sit alanlarına yönelik, Doğal Sit Kesin Korunacak Hassas Alana ilişkin idari süreç devam ediyor. Ayrıca Muğla'nın Marmaris ilçesi Karaca Mahallesi Okluk Mevkisi-1 Doğal Sit Alanı "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi.

KEVENLİ MANZARASI REKLAMI YAPANLAR O MANZARAYI KORUMAYACAKSA REKLAMINI DA YAPMASIN
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan köy sakini Cihan Turgut, “Eskiden bölgemiz temizdi, gelen giden yoktu, bununla ilgili bir sıkıtımız da yoktu, son yıllarda yetkililerin bölgeyi tanıtmasıyla içki içenler ve fuhuş yapanlar bölgeye akın etti.

Gece evimize yayada olsa gelebilirdik, öyle bir hal aldı ki korkudan gece yol gelemez olduk. Bir şey diyemiyoruz, yol kenarı karanlık sessiz sakin, öldürülsek kimsenin haberi olmayacak. Bu durumda yetkililerden yardım bekliyoruz, sokağa çıkma yasağında bile gece yol üstünde araçlar var.

Piknik yapılan yerlerde cam kırıkları, içki içen şişesini kırıp atıyor, hayvanların otlak yerleri şimdi sadece cam kırıkları ile doldu. Bölge sit alanı ilan edildi ama daha korumasız bir hale geldi. Kevenli manzarasının reklamını yapanlar, o manzarayı korumayacaksa reklamını da yapmasın, reklam yapılmasına ihtiyacımız da yok.” dedi.

BİZDE CANIMIZDAN KORKUYORUZ 
Ali Tuğrul isimli vatandaş, “Yıllardır burada çiftçilik yapıyoruz, böyle bir şeyle karşılaşmadık. İçmeye geliyorlar bir şey diyemiyoruz, fuhşa geliyorlar bir şey diyemiyoruz. Bizde canımızdan korkuyoruz, kötü bir dönemde yaşıyoruz, herkes yanında arabasında silah bulundurur hale gelmiş, yetkililerden bu durumla ilgili tedbir alınmasını istiyoruz. Yıllardır turistler tarafından ziyaret edilen şifalı çamur, otuz ağaç bölgesi, sadece kırık içki şişesi camları ile dolu. Mahalleden köye kadar yol boyu içki şişesi dolu, tarlalarımızda, bahçelerimizde, her yerde kırık şişeler var. Bu durumda el atılmasını istiyoruz. Komşularımız kendi imkanı ile "yola araçların durması yasak" şeklinde yazılar yazmış, ama bunu bile görmezden geliyorlar.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem