Van Edremit Belediyesine atılan iftiraya tepki

Van Edremit Belediye Başkanı İsmail Say talimatları doğrultusunda ilçede yenileme, temizlik ve tanıtım çalışmaları ulusal kanallar ve sosyal medya da sürekli gündem olurken Van Gölüyle ilgili çalışmalarda dur durak bilmeden sürüyor.

Van Haberleri 2.06.2020 15:10:14 0
Van Edremit Belediyesine atılan iftiraya tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Edremit Belediye Başkanı İsmail Say talimatları doğrultusunda ilçede yenileme, temizlik ve tanıtım çalışmaları ulusal kanallar ve sosyal medya da sürekli gündem olurken Vantanitim65 isimli bir sosyal medya kullanıcısı ilçede hizmet yok iftirası vatandaşların tepkisine neden oldu. 

ATILAN ASILSIZ İFTİRA
İki farklı fotoğrafı paylaşarak sözde Van’ın tanımını yapan kullanıcı, “Edremit’ti hep birinci fotoğrafta olduğu gibi gösteren ve bu algıyı insanlara aşılayan İsmail Say ikinci fotoğrafı kaç defa paylaştınız?  Hep Edremit kent meydanını görmek istemiyorsanız çıkın sahillerinizi gezin.” İfadelerini kullandı.

BAŞKAN SAY: ÇAMUR VE İFTİRA ATMAYALIM
Van Edremit Belediye Başkanı İsmail Say sosyal medya kullanıcısını çaya davet ederek, “Sayın admin; kim olduğunuzu ve bu tweti hangi amaçla yazdığınızı bilmiyorum. Ancak çokta iyiniyetli olmadığınız ortada, Şöyle ki; Van gölünü ben kirletmedim, siz kirletmiş olabilirsiniz ama ben kirletmedim. Roma’yı da ben yakmadım. Van gölü kırk yıldır kirleniyor. Van Gölü’nün kirlenmesi elbette ki acı bir şeydir. Ancak; gerek belediye başkanı olmadan önce ve gerekse belediye başkanı olduktan sonra Van ve Van gölü için, Çevre için verdiğim mücadele ortadadır.” dedi.

VAN GÖLÜ DE SOSYAL MEDYA DA KİRLETENLERDEN TEMİZLENECEK
Yapılan tüm çalışmaların belgelerle ortada olduğunu kaydeden Say, “Van gölü Koruma kanunundan, Edremit Kanalizasyon işine kadar onlarca iş yaptık. Eğer bir Robot değilsen eminim ki bu yazdıklarına sende inanmıyorsun. Son bir yıllık belediye döneminde Van ve çevre için yaptığımız faaliyetlerin özeti bile 248 sayfa tutuyor vaktiniz, yüreğiniz ve vicdanınız varsa buyurun çay kahve eşliğinde anlatalım. Ha yok. Ben ya da biz böyle iyiyiz buradan çamur atarız diyorsanız kusura bakmayın o çamur tutmaz. Amacınız üzüm yemekse baş üstüne yok amacınız bağcıyı dövmekse Yanlış bağdasınız söyleyeyim. Van ve Van gölünün kirlenmesi ile uğraştığımız kadar sosyal medyayı kirletenlerle de. Vaktimiz ve enerjimiz var merak etmeyin. Madem isminiz Van tanıtım buyurun tanıtalım ama çamur ve iftira atmayalım. 40 yıldır Edremit ve Van gölü için yapılmayan şeyleri yapan yarı deli birine bunları söylemeyin kimse inanmaz.” dedi.

VATANDAŞLARDAN EDREMİT BELEDİYESİNE ATILAN İFTİRAYA BÜYÜK TEPKİ
Buyukşehirvan1 isimli hesap, “Yıllardır süren bir sorunu sn başkanın kısa bir sürede halletmesini beklemek pekte iyi niyetli değil göreve geldikten sonra salgin hastalıkla mücadele etmek zorunda kalmış ve bir çok  sosyal yardım projeleri ile benim için en başarılı  belediye  @edremitbldvan olmuştur.”

Bülent Akman, “Keşke bütün ilçe belediyeler edremit belediyesi gibi çalışsa admin hadi başka kapıya hadi.”

Mehmet Şahin, “Meyve veren ağaç elbet taşlanacak sosyal belediyecilik nasıl yapılır sizde gördük başkanım doğru yoldasınız Allah yardımcınız olsun inşallah.”

Ömer Faruk Öztürkçi, “Birinci fotoğraf Edremit e ait ama ikinci fotoğrafın Van Gölümüzün neresine ait olduğu belli değil bu yaklaşım bence de iyi niyetli değil. Bir yıllık icraatlara baktığımızda taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan Başkanımızın yanındayız.”

Salih Say, “Suçlamak anlamaktan daha kolaydır. Anlarsan değişmen gerekir, anlarsan dertlenmek gerekir, anlarsan.....  Ama amaç anlamak değil.”

Erşan Özdek, “@edremitbldvan  ‘ı ve belediye başkanı  @ismailssay  ‘ı yargılayanlar neden önceki dönemlerde kimseyi yargılamadı şimdi daha iyi bir şekilde çaba sarf edenleri yargılıyor anlamış değilim daha 1 yıl oldu geleli ve icraatlar ortada laf değil icraat önemli..”

Necip Say, “@65_tanitim 40 yildır neredeydiniz.Deve kuşu misali anlayana , yoksa arsivlerin dosyasını şimdimi  açmak geldi aklınıza!”

Teoman Orhansoy, “@ismailssay #yanlızDeğildir”

Bedrettin Gökçenay, “@ismailssay Başkanım Meyve Veren Ağaç Taşlanır”

Cemal Bardak, “Belli ki başkanın sayesinde Vana sahip çıkmışsın maalesef 40 yıldır bu sahilleri kirletiniz yetmedi mi iyi sorumluluk almışsınız sana bir şey söyleyeyim mi beceriksizliğini çamur gibi yüzüne bulaştırmışsın gel seni o çamurdan arındıralım.”

Bekir Erdoğan, “İkinci resimde ki kirlilik son bir yılda mı meydana gelmiş? Konum olarak da keşke belirtseydin? Van Gölünün etrafı 430 km!  Bir sene de oluşmayan kirlilik, bir sene de temizlenmez! Edremit belediyesi son 3 senedir hizmet ile tanıştı!  Daha bir sene oldu Sn İsmail beyin dönemi.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem