Van'dan büyüleyici kar ve kış manzaraları

Van'da kış mevsimiyle beraber vatandaşlar karın tadını çıkarırken, büyüleyici kar manzaraları da ortaya çıkıyor.

Van Haberleri 14.02.2020 15:22:04 0
Van'dan büyüleyici kar ve kış manzaraları
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van'da etkili olan kar ve tipinin ardından kartpostallık görüntüler oluştu. İlde ki vatandaşlar, oluşan bu güzel manzara karşısında fotoğraf çektirdi.

Van'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı, 2 metreyi geçerken, valilik tarafından kriz merkezi kuruldu.

Van'da iki geceden bu yana etkili olan yağışlarla, kar kalınlığı Van şehir merkezinde yarım metreyi, kırsal alanlarda ise 2 metreyi buldu. 687 yerleşim birimine ulaşım sağlanamazken, valilik tarafından kriz masası oluşturuldu.

Okulların hafta başından bu yana tatil edildiği şehirde, zorunlu olmadıkça özel araçlarla seyahat edilmemesi ve doğru olmayan ihbarlarda bulunulmaması için uyarılarda da bulunuldu.

Kentte karla mücadele çalışmaları aralıksız sürerken kartpostallık görüntüler oluştu. Aytekin Aytürk gibi Van'daki bir çok kimse oluşan bu güzel manzara karşısında fotoğraf çektirdi, kardan adam  ve kar yağışını fırsata dönüştürerek görsel çalışmalar yaptı. Ayça Pastanesi çalışanları ise yağan kardan çok katlı bir pasta yaparak karı eğlenceye çevirdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem