Van'daki cezaevleri ile ilgili yalan haber yapanlar hakkında soruşturma

Van Cumhuriyet Başsavcılığı Van'da gerçeği yansıtmayan haberler ile bilgi kirliliği yapan ve halkı yanlış yönlendirenler hakkında soruşturma başlatacak.

Van Haberleri 1.04.2020 15:14:35 0
Van'daki cezaevleri ile ilgili yalan haber yapanlar hakkında soruşturma
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

İnfaz Yasa Tasarının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verilmesi ve terör suçlarının kapsam dışı bırakılması üzerine terör örgütü PKK/KCK’nın yönlendirmesi ile bazı provokasyon girişimleri yapılmaya çalışılıyor. 

Terör örgütünün infaz yasa tasarısı veya koronavirüs salgını ile ilgili provokasyon yapma girişimlerine, HDP’ye yakın sosyal medya hesaplarının ve haber sitelerinin de algı desteği vermesi üzerine Van Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilerinden alınan bilgiye göre, sosyal medyada “Van Yüksek Güvenlikli Cezaevinde bulunan gazeteci Nedim Türfent, 3 cezaevinin bulunduğu kampüste bir gardiyanın ailesinde korona virüsü tespit edildiği söylentilerinin dolaştığını belirterek, tutuklu ve hükümlülerin tedirginliğini paylaştı” şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Doğruluk payının olmayan ve aksi yönde bilgi kirliliği oluşturanlar hakkında ise adli soruşturma başlatılacağı kaydedildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi



Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem